Блажно 2017

Всичко за мезетата - Мръвки, салати, готварски рецепти ...

Модератор: mirix

Re: Блажно 2017

Мнениеот Martin » 12 Ное 2018, 09:57

Докторе, сигурен ли си че нямаш грешка в захарта на чоризото? Моята рецепта я гледам записана с 6гр/кг, твоята е с 30гр/кг.
А всичко останало е абсолютно същото.
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1034
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Re: Блажно 2017

Мнениеот MadButcher » 12 Ное 2018, 11:40

Имма рецепта за Чоризо само със свинско и сланина, 1.5кг плешка с 0,5кг сланина. Някой пробвал ли е без телешко? Един познат ми твърди, че това по принцип било свински колбас
Аватар
MadButcher
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 258
Регистриран на: 04 Апр 2017, 15:59
Местоположение: Велико Търново

Re: Блажно 2017

Мнениеот dr_slavov » 12 Ное 2018, 12:11

Martin написа:Докторе, сигурен ли си че нямаш грешка в захарта на чоризото? Моята рецепта я гледам записана с 6гр/кг, твоята е с 30гр/кг.
А всичко останало е абсолютно същото.

Техническа грешка. Три грама на кг. Качих верния файл. А пък защо твоята е 6, а моята 3, нямам идея. Някой не е преписал правилно, ама кой?! :D
Прикачени файлове
Чоризо.xlsx
(11.36 KiB) 129 пъти
Аватар
dr_slavov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 501
Регистриран на: 11 Май 2015, 17:31
Местоположение: Шумен

Re: Блажно 2017

Мнениеот Martin » 12 Ное 2018, 12:42

Рецептата беше за 3гр глюкоза или 6гр захар. Ти си записал грамажа за глюкозата.
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1034
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Re: Блажно 2017

Мнениеот Foreigner » 12 Ное 2018, 23:29

Какъв размер черва са най-подходящи за чоризото и колко дълги правите отделните парчета?
@Марто, за чесън на прах ли става дума или за пресен?
@Докторе, преписват те и в други форуми, че даже и екселските ти таблици са постнали. Само дето преди "рецептите на Бушмена" къртицата е написала "УЖ рецептите". Както казва моят другар Любо Дилов - "Всеки има право на лош вкус"...
Аватар
Foreigner
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 258
Регистриран на: 18 Окт 2014, 12:35
Местоположение: София

Re: Блажно 2017

Мнениеот Martin » 13 Ное 2018, 09:36

Червата дебели - 35-40
Парчетата по около 25-30см
Чесънът е скилидки пасирани или намачкани с преса. Не е на прах.
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1034
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Re: Блажно 2017

Мнениеот dr_slavov » 13 Ное 2018, 13:08

Foreigner написа:Какъв размер черва са най-подходящи за чоризото и колко дълги правите отделните парчета?
Марто е написал размера. Само да добавя, че е без валиране/пресоване по време на сушенето.
Foreigner написа:@Докторе, преписват те и в други форуми, че даже и екселските ти таблици са постнали. Само дето преди "рецептите на Бушмена" къртицата е написала "УЖ рецептите". Както казва моят другар Любо Дилов - "Всеки има право на лош вкус"...
:D Виж какво нещо е глобалната мрежа, ние от бушмена, те от нас и т.н. Кой е форума, че ми стана интересно?
Аватар
dr_slavov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 501
Регистриран на: 11 Май 2015, 17:31
Местоположение: Шумен

Re: Блажно 2017

Мнениеот rajev » 18 Ное 2018, 09:36

Tazi година ще пробвам телешки суджук та искам да попитам 80%телешко с 20% сланина добре ли е ,това ми препоръчаха?
Чакам коментари ..............поздрави
Аватар
rajev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 399
Регистриран на: 14 Ное 2013, 17:53
Местоположение: Пловдив

Re: Блажно 2017

Мнениеот mirix » 18 Ное 2018, 23:30

Лой! Не сланина
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 904
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Блажно 2017

Мнениеот rajev » 19 Ное 2018, 23:06

ОТ КЪДЕ ТАЯ ЛОЙ?????????
Аватар
rajev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 399
Регистриран на: 14 Ное 2013, 17:53
Местоположение: Пловдив

ПредишнаСледваща

Назад към Мезе за бира, вино, ракия

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта