,,Мокро'' смилане на малца

Модератор: Martin

Re: ,,Мокро'' смилане на малца

Мнениеот vencok » 26 Дек 2016, 17:14

Колко часа преди меленето се мокри малца?
vencok
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 10
Регистриран на: 17 Мар 2013, 08:51

Re: ,,Мокро'' смилане на малца

Мнениеот victoryvt » 27 Дек 2016, 09:30

Е, чак часове не е нужно - но поне едно 15-тина минути трябва да се изчака за да поеме люспата водата.
Много хора си мислят че ако смелим мокро и пшеничния (ръжения) малц - ще се подобри прецеждането, но това не е така защото тези два вида малц нямат люспи.
Тъй че има смисъл да се мели мокро само смес, в която има достатъчно ечемичен малц.
За много пшеница и ръж - или протеинова пауза или ензими - бетаглюканаза и/или ксиланаза (пенто).
Отлежават.......пият се:
Изображение..........ИзображениеИзображение
Аватар
victoryvt
Администратор
Администратор
 
Мнения: 1995
Регистриран на: 27 Сеп 2012, 16:16
Местоположение: В.Търново

Предишна

Назад към Мелене на малца и мелачки

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 0 госта