Karamalz - като кока кола ама по-добро

Модератор: Martin

Karamalz - като кока кола ама по-добро

Мнениеот ameba13 » 15 Ное 2013, 15:45

2013-11-15 11.27.18.jpg
[
Колеги,

Вчера си закупих безалкохолна напитка на базата на неферментирала пивна мъст.
Цветът е като на кока кола. Ароматът и вкусът са малцови и като бонус има пяна досущ като на пиво.
Захарност 10.5 , но има и глюкозо фруктозен сироп. Газирано е.
Съдържа и хмелов екстракт, но почти не се усеща.

Мисля от следващата варка да отделя 1л за проба, но не знам как ще газирам такова малко количество. Идеи?
ameba13
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 117
Регистриран на: 01 Юли 2013, 15:42

Re: Karamalz - като кока кола ама по-добро

Мнениеот cervesa » 15 Ное 2013, 21:16

Със сух лед.(Твърд СО2)
cervesa
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1115
Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38

Re: Karamalz - като кока кола ама по-добро

Мнениеот ameba13 » 15 Ное 2013, 22:40

много добра идея!
ама сухия лед се продава на по 10 кг
..нестава
ameba13
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 117
Регистриран на: 01 Юли 2013, 15:42

Re: Karamalz - като кока кола ама по-добро

Мнениеот Boarhunter » 16 Ное 2013, 10:47

А с няколко прашинки дрожди ?
Boarhunter
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 89
Регистриран на: 20 Окт 2013, 20:43
Местоположение: В.Търново

Re: Karamalz - като кока кола ама по-добро

Мнениеот cervesa » 16 Ное 2013, 14:04

Можеш да си произведеш сам:).Помисли малко-имаш бутилка с СО2:)
cervesa
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1115
Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38

Re: Karamalz - като кока кола ама по-добро

Мнениеот ameba13 » 16 Ное 2013, 21:15

бъбреци бъбреции..

Да, мога да произведа сняг от CO2. На изхода се монтира нещо като фуния/накрайник (като на някои пожарогасители) и след известно време газът ще стане на сняг.
За да стане сух лед обаче (на кубчета) трябва този сняг да се екструдира.

Ще го пробвам на тераста - tenx cervesa!

с дрожди също може да стане - бутилира се, слагат се дрождите и когато преценим, че се газирало се слага на 0*С за да се прекъсне ферментациоата. Пие се мн студено :)

сухия лед е доста по-елегантно решение все пак ;)
ameba13
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 117
Регистриран на: 01 Юли 2013, 15:42

Re: Karamalz - като кока кола ама по-добро

Мнениеот bororo » 21 Ное 2013, 16:14

Защо не пробваш да монтираш на капачката вентил от алуминиева джанта(те са с гумено уплътнение и гайка за пристягане) Помпиш и тръскаш от бутилката СО2 с редуцил вентил.
bororo
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 20
Регистриран на: 04 Дек 2012, 12:08

Re: Karamalz - като кока кола ама по-добро

Мнениеот Boarhunter » 21 Ное 2013, 21:00

Безалкохолната бира - първа стъпка към гумената жена :D
Boarhunter
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 89
Регистриран на: 20 Окт 2013, 20:43
Местоположение: В.Търново

Re: Karamalz - като кока кола ама по-добро

Мнениеот ameba13 » 22 Ное 2013, 21:24

haha
последните два коментара къртят
:lol:
ameba13
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 117
Регистриран на: 01 Юли 2013, 15:42


Назад към Дегустации

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron