Колко време ферментира

Модератор: Martin

Re: Колко време ферментира

Мнениеот beerlioz » 18 Авг 2018, 22:23

Как се газира пиво в съд за открита ферментация , и как после се бутилира ? :?
beerlioz
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 50
Регистриран на: 24 Яну 2015, 23:43

Re: Колко време ферментира

Мнениеот MadButcher » 20 Авг 2018, 09:05

beerlioz написа:Как се газира пиво в съд за открита ферментация , и как после се бутилира ? :?


Ти къде прочете, че е в открит съд? Аз такива не ползвам, не ми стиска .

dr_slavov газира, макар и леко газира майтап няма! Беше готова за бутилиране преди да сложа неферментирала мъст. Опитах я. Течеше газирана и по маркуча. Пак казвам - прегазирана, не с влошени качества, миризми или потъмняване. Прекрасен чешки лагер...след като му спадне пяната.
Аватар
MadButcher
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 314
Регистриран на: 04 Апр 2017, 15:59
Местоположение: Велико Търново

Re: Колко време ферментира

Мнениеот beerlioz » 20 Авг 2018, 11:11

Уф,предлагам на Админа да прехвърли темата в секция Веселба
beerlioz
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 50
Регистриран на: 24 Яну 2015, 23:43

Re: Колко време ферментира

Мнениеот MadButcher » 21 Авг 2018, 19:03

beerlioz написа:Уф,предлагам на Админа да прехвърли темата в секция Веселба

Уважаема г-жо(г-це)/ г-не beerlioz ,
Имате въпроси или отговори по темата? Искате нещо да споделите, да помогнете или да бъдете забавна/забавен? Споделих няколко факта от собствен опит и не виждам нещо грешно в това. Вие какво ще споделите? Или искате да си я местите и преместите/да си го местите - темата. Направете я/го админ beerlioz и да си го мести !
Аватар
MadButcher
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 314
Регистриран на: 04 Апр 2017, 15:59
Местоположение: Велико Търново

Re: Колко време ферментира

Мнениеот beerlioz » 22 Авг 2018, 09:56

Споко пич,дишай :D Това с официалния тон не ти се е получило и е малко нелепо, особено като се имат предвид някои от по-горните ти изказвания които са доста резки и нетърпящи възражение,а от това ме досмешава. Както и да е,спирам щото накрая ще дойде горския и ще ни изгони :lol:
Разкажи повече за въпросната варка , какви са началните и крайните параметри , на каква температура е лагерувало пивото и колко време , имаше ли гашинг накрая ? Ти казваш , - ми тя седя повече време върху дрождите и почна да се газира.
Поздрави.
beerlioz
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 50
Регистриран на: 24 Яну 2015, 23:43

Re: Колко време ферментира

Мнениеот shadcsm » 22 Авг 2018, 12:34

Искам и аз да се включа в мелето, по въпроса с отворената ферментация.
С воден клапан не би трябвало да е отворена ферментация.
Ще подкрепя с линкове:

https://www.youtube.com/watch?v=X9xT8DHOZFE
http://brulosophy.com/2018/03/19/the-im ... t-results/

Не си налагам мнението никому.
Варки: 46
Последната варка: Kim's Brut IPA
Аватар
shadcsm
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 53
Регистриран на: 26 Яну 2016, 16:13
Местоположение: Велико Търново

Re: Колко време ферментира

Мнениеот beerlioz » 22 Авг 2018, 13:14

Разбира се че не е, в смисъла че съдът е затворен и в него не прониква кислород,но не е и затворена с контролирано налягане .
beerlioz
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 50
Регистриран на: 24 Яну 2015, 23:43

Re: Колко време ферментира

Мнениеот ultrashock » 22 Авг 2018, 14:23

Пичове, спазвайте мекия тон на форума, не сме http://www.bmwpower-bg.net/forums/, където "меките" постове показват броя коне под капака :dance: :dance: :dance:
Аватар
ultrashock
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 627
Регистриран на: 07 Окт 2016, 10:34
Местоположение: София

Re: Колко време ферментира

Мнениеот shadcsm » 22 Авг 2018, 14:41

Реших да се уточни, за да не заблуди някой.
Варки: 46
Последната варка: Kim's Brut IPA
Аватар
shadcsm
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 53
Регистриран на: 26 Яну 2016, 16:13
Местоположение: Велико Търново

Предишна

Назад към Ферментация и дрожди

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта

cron