Ферментация! Колко още да чакам?

Моля всички, които постват своя проблем тук да прочетат това http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=29&t=2773&start=20#p6204 и задължително да посочват поне следните параметри : Начален екстракт, тип дрожди, температура на ферментация, краен екстракт, околна температура. И да се опитат максимално точно да опишат параметрите на ситуацията си - количества зърно в кг. , мъст и бира в литри и т.н.

Модератор: Martin

Правила на форума
Моля всички, които постват своя проблем тук да прочетат това http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=29&t=2773&start=20#p6204 и задължително да посочват поне следните параметри : Начален екстракт, тип дрожди, температура на ферментация, краен екстракт, околна температура. И да се опитат максимално точно да опишат параметрите на ситуацията си - количества зърно в кг. , мъст и бира в литри и т.н.

Re: Ферментация! Колко още да чакам?

Мнениеот ultrashock » 09 Мар 2018, 10:31

Би ли имало проблеми с газирането, например да се случи значително по бавно поради намаляване на броя живи дрожди и т.н.?
Аватар
ultrashock
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 627
Регистриран на: 07 Окт 2016, 10:34
Местоположение: София

Re: Ферментация! Колко още да чакам?

Мнениеот sagarmatha » 09 Мар 2018, 17:08

Благодаря на всички! Явно ще трябва да си купя някой друг уред :D
Значи чакам. Тя се поуспокои и предполагам, че до понеделник ще е готова за бутилиране. Предишните лагери ставаха за до 8 дни, но явно тази ще е по специална ;) Заложих и още една вчера, та да видим какво ще се получи тоз път. До сега резултата е по-скоро задоволителен. Който е пийнал от домашно направените бирички казва, че не му се бара купешка ;)
Поздрави
sagarmatha
Сам си вари, сам си пие
Сам си вари, сам си пие
 
Мнения: 3
Регистриран на: 09 Дек 2017, 18:45

Re: Ферментация! Колко още да чакам?

Мнениеот MadButcher » 12 Мар 2018, 09:07

sagarmatha написа:. Предишните лагери ставаха за до 8 дни, но явно тази ще е по специална ;)


Абе, те хубаво са ставали за 8дни ама на какво са ставали е въпроса? За 8 дни ферментазция на лагер се получава нещо друго, не точно лагер. Провери си температурата на ферментация, защото при по-висока температура ферментира по-бързо, но носи неприятни миризми.
Аватар
MadButcher
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 314
Регистриран на: 04 Апр 2017, 15:59
Местоположение: Велико Търново

Предишна

Назад към Помощ за проблеми

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта