Германски раух биир или пушена бира

Съдържа заключени теми с проверени и дали добри резултати рецепти за домашна бира, както и свободно достъпни теми в които потребителите да предлагат за одобрение свои или открити от някъде рецепти.

Модератор: Martin

Re: Германски раух биир или пушена бира

Мнениеот gorang » 20 Ное 2016, 12:17

Мисля да пробвам да направя пушена бира, но не ми стана ясно хмелът в какви пропорции и на кои минути се внася?
gorang
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 76
Регистриран на: 23 Окт 2016, 10:38

Re: Германски раух биир или пушена бира

Мнениеот markov » 30 Яну 2018, 19:18

Колеги, здравейте!
Какви ейлови дрожди бихте препоръчали за пушена бира?

Имам подготвена рецепта с лагерни дрожди, но температурите не са постоянно ниски и за сега не става.
Та явно ще пробвам с ейлови и търся препоръки какви да бъдат - да ми дадат сходен резултат като лагерните.
markov
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 41
Регистриран на: 17 Ное 2016, 21:57

Re: Германски раух биир или пушена бира

Мнениеот ALL_ON » 30 Яну 2018, 21:07

Нотингам на температура под 15 гр. ако има възможност.
ALL_ON
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 541
Регистриран на: 14 Авг 2014, 18:59
Местоположение: София

Re: Германски раух биир или пушена бира

Мнениеот MadButcher » 31 Яну 2018, 10:21

ALL_ON написа:Нотингам на температура под 15 гр. ако има възможност.

Така си и е за Нотингама и бирата става бистра като лагерна. Аз правих една такава в началото на месеца със сухо Ариана, желатин и колд краш на края, но за малко под 15гр си има и лагерни дрожди като Даймънд, които на 12гр. приключват за 6-7дни
Аватар
MadButcher
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 314
Регистриран на: 04 Апр 2017, 15:59
Местоположение: Велико Търново

Re: Германски раух биир или пушена бира

Мнениеот markov » 06 Фев 2018, 19:22

Благодаря за поясненията!

от ALL_ON » 30 Яну 2018 20:07
Нотингам на температура под 15 гр. ако има възможност.


Нотингам не вкарват ли прекален привкус и аромат?
Поне по описание сякаш Даймънд са по-подходящи. Но пък практиката може и друго да казва.
markov
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 41
Регистриран на: 17 Ное 2016, 21:57

Re: Германски раух биир или пушена бира

Мнениеот dr_slavov » 06 Фев 2018, 21:52

Навсякъде дават Нотигам като неутрални. Но при температури от +19/20°С имат доста неприятни естерни аромати. Това което е препоръчал Влади е абсолютно ОК. Но под 15°С не очаквай нещата да се случат бързо. В момента ферментирам бира с тях, като започнах почти на долната препоръчана граница. Вече 10 ден и продължават да свалят.
Screenshot 2018-02-06 20.41.07.png
Аватар
dr_slavov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 548
Регистриран на: 11 Май 2015, 17:31
Местоположение: Шумен

Re: Германски раух биир или пушена бира

Мнениеот markov » 15 Фев 2018, 19:01

ok, благодаря за пояснението!
markov
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 41
Регистриран на: 17 Ное 2016, 21:57

Предишна

Назад към Проверени рецепти за домашна бира

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron