Блажно 2017

Всичко за мезетата - Мръвки, салати, готварски рецепти ...

Модератор: mirix

Re: Блажно 2017

Мнениеот dr_slavov » 11 Яну 2018, 09:35

фует.jpg
От този испански салам (има го в Била) взех плесен. Никакви проблеми с еднократно напръскване при окачването. На 3-4 ден се появаяват първите петана, на 10-12 плесента е обхванала почти всичко.
dr_slavov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 338
Регистриран на: 11 Май 2015, 17:31
Местоположение: Шумен

Re: Блажно 2017

Мнениеот cervesa » 11 Яну 2018, 11:31

IMG_20180111_081712.jpg

IMG_20180111_081742.jpg


Айе,и аз да се похваля:
Черногоровски бабек,луканка,наденица за скара,салами (2 вида),кренвирши,панчета,бекон,солена сланина по оригинална домашна рецепта.
Това от домашно черногоровско прасе и говедо хранено с spend grain от Ромбуса.
Бутът на снимката е от Източно-балканска свиня.
Останалите бутове на различна възраст ,са на друго място..

Готов са европреЦедателската блокада!
cervesa
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1072
Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38

Re: Блажно 2017

Мнениеот mirix » 11 Яну 2018, 12:29

Рецептата за сланината и кремвиршите ми е интересна :)
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 817
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Блажно 2017

Мнениеот Dejmos » 11 Яну 2018, 16:28

Почти съм сигурен, че ползвам обвивка точно от този салам. Не ми се получи.
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл
Dejmos
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 585
Регистриран на: 26 Юли 2015, 11:13

Re: Блажно 2017

Мнениеот cervesa » 12 Яну 2018, 14:38

Dejmos написа:Почти съм сигурен, че ползвам обвивка точно от този салам. Не ми се получи.



Кое не ти се получи?

При мен се напълни перфектно.
Още не съм рязъл за дегустация.Половината го опуших.Иначе съдържанието е еднакво.

Може да донеса на събранието за дегустация,въпреки,че няма да е на100% готово.
cervesa
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1072
Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38

Re: Блажно 2017

Мнениеот Dave Lombardo » 12 Яну 2018, 17:28

Мисля, че колегата визираше благородната плесен
DRUNK BEFORE DISHONORED!
Аватар
Dave Lombardo
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 126
Регистриран на: 19 Фев 2016, 14:16
Местоположение: Варна

Re: Блажно 2017

Мнениеот cervesa » 12 Яну 2018, 23:53

"благородната" плесен е от некъф салам дето ми се подмяташе в багажника 3 месеца.Ама италиански! ;)

След стартер=офкурс!
cervesa
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1072
Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38

Re: Блажно 2017

Мнениеот Dejmos » 13 Яну 2018, 15:52

Точно благородната плесен не ми се получи. Три неуспешни опита.
Преди дни окачих бресаола и роле Трапезица, дори не се опитах да ги оплесенявам.
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл
Dejmos
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 585
Регистриран на: 26 Юли 2015, 11:13

Предишна

Назад към Мезе за бира, вино, ракия

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта