Тия страшни лагери :)

Модератор: Martin

Re: Тия страшни лагери :)

Мнениеот dr_slavov » 25 Ное 2017, 21:01

Разклащане и ги остави както са си. Щом има пяна нещата се случват. С лагера трябва търпение.
Аватар
dr_slavov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 548
Регистриран на: 11 Май 2015, 17:31
Местоположение: Шумен

Re: Тия страшни лагери :)

Мнениеот rajev » 26 Ное 2017, 08:28

Какви дрожди си полсвал?Защото и при мен го имаше този проблем със ферментация над 10 дни със --Диамант--- .А предни години за около 7-8 дни всичко беше изферментирало.Поздрави
Аватар
rajev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 409
Регистриран на: 14 Ное 2013, 17:53
Местоположение: Пловдив

Re: Тия страшни лагери :)

Мнениеот ВескоВарна » 26 Ное 2017, 09:40

Дрождите са Saflager S-23 от пакетчета, три отделни стартера... и трите шупнаха.
Снощи пуснах духалка в мазата за 1час. Днес или ще ги вдигна на високо от пода или ще ги преместя другаде ... поне ще се разклатят!:)
Чудя се дали не съм вкарал малко кислород при залагането във ферментатора или температурата не е била достатъчно ниска и съм травмирал дрождите. А може докато ме е нямало просто да е било по-студено.
Ако поне един кег слезе до 5% ще го преместя на 20С за ден и ще го бутилирам, после ще промия дрожди да подсиля другите ... А супер крайния вариант ще презасея с Нотингам!:)))
Малката ракия вечер е прелюдия към голямата студена Бира сутрин.
Аватар
ВескоВарна
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 185
Регистриран на: 12 Мар 2016, 17:05

Re: Тия страшни лагери :)

Мнениеот MadButcher » 13 Дек 2017, 15:01

Моят лагер успешно се принесе в бутилките:

малцове:
4 kg - German - Pilsner (88.9%)
0.3 kg - German - Wheat Malt (6.7%)
0.2 kg - German - Munich Dark (4.4%)
хмел:
10 g - Columbus, Type: Pellet, AA: 15, Use: Boil for 60 min,(останал от сухо)
25 g - Tettnanger, Type: Pellet, AA: 2.9, Use: Boil for 10 min,
25 g - Tettnanger, Type: Pellet, AA: 2.9, Use: Boil for 5 min,
дрожди: Danstar - Diamond Lager (стартер). За 6 дни от 12.5 на 2.5Р
Газировка с отделена мъст. Не съм бистрил с желатини, щото няма нужда.
Аватар
MadButcher
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 314
Регистриран на: 04 Апр 2017, 15:59
Местоположение: Велико Търново

Предишна

Назад към Лагерни бири

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron