вода

Модератор: Martin

Re: вода

Мнениеот daniel.trifonov » 01 Дек 2014, 11:27

@alvinator, а има ли някакво обяснение защо така?
Варки: 20
Малц: 101 кг
Аватар
daniel.trifonov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 396
Регистриран на: 28 Май 2013, 10:10
Местоположение: Аксаково, Варна

Re: вода

Мнениеот alvinator » 07 Яну 2015, 16:49

Хм, Danstar (всички май сме ползвали техните Нотингам) дават това обяснение:
Dry Yeast Rehydration Conditions
Аватар
alvinator
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 198
Регистриран на: 28 Яну 2014, 00:06

Re: вода

Мнениеот Dejmos » 17 Авг 2016, 17:12

За да не отварям нова тема за нещо, което може да се окаже глупост...

Изображение

Това е принципът на действие на пасивен соларен дестилатор. Твърди се, че за един слънчев ден може да произведе около 5л/кв.м. дестилирана вода.
Дали може да е някакво решение за тези с много твърда чешмяна вода?
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл
Dejmos
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 719
Регистриран на: 26 Юли 2015, 11:13

Re: вода

Мнениеот dnk » 18 Авг 2016, 11:37

За бира не знам ама за градиране на ракията ми изглежда идеално :) Този уикенд ще си сглоя едно да пробвам.
dnk
Малко вари, малко споделя
Малко вари, малко споделя
 
Мнения: 6
Регистриран на: 08 Юни 2016, 18:55

Re: вода

Мнениеот Dejmos » 19 Авг 2016, 13:04

Чета, че трябва да бъдат дезинфекцирани преси употреба. Предполагам се отнася само за лицевото стъкло и другите части, влизащи в контакт с деатилираната вода. Все пай не искаме някакви гадинки да заживеят там. Хубавото е, че всички ние разполагаме с дезинфектанти.

Аз лично бих използвал черен маркуч за изходящата вода. Липсата на светлина няма да позволи развитие на водорасли, ако някак бъде замърсен изхода на дестилатора.
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл
Dejmos
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 719
Регистриран на: 26 Юли 2015, 11:13

Re: вода

Мнениеот mary » 14 Окт 2016, 14:42

Пробвайте изворна вода с екстракт от розово масло! Супер е! Най-хубавата, на която попаднах е тази http://rose-drops.com/bg/
mary
Сам си вари, сам си пие
Сам си вари, сам си пие
 
Мнения: 1
Регистриран на: 14 Окт 2016, 14:40

Re: вода

Мнениеот Dejmos » 15 Окт 2016, 00:12

Искрено се съмнявам на някой да му допадне бира с плуващи капки етерични масла на повърхността.
Но можете да опитате. Сварете една и все ще се престраши някой да я пробва.

Освен ако не се регистрирахте, за да рекламирате розова вода?
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл
Dejmos
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 719
Регистриран на: 26 Юли 2015, 11:13

Re: вода

Мнениеот Dave Lombardo » 20 Дек 2016, 13:50

DRUNK BEFORE DISHONORED!
Аватар
Dave Lombardo
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 183
Регистриран на: 19 Фев 2016, 14:16
Местоположение: Варна

Re: вода

Мнениеот Martin » 16 Яну 2017, 17:36

Профил на водата в Сливен:

Ca - 66
Mg - 9
Na - 4
Cl - 3
SO4 - 20
HCO3 - 200
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1062
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Re: вода

Мнениеот stoyanninov » 17 Яну 2017, 12:45

Martin написа:Профил на водата в Сливен:

Ca - 66
Mg - 9
Na - 4
Cl - 3
SO4 - 20
HCO3 - 200


от къде намираш данни за НСО3 или го смяташ? защото в репорта на софийска вода има всичко, но това не го намирам
stoyanninov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 244
Регистриран на: 07 Юли 2014, 13:23

ПредишнаСледваща

Назад към Вода и обработката й

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта