Изкипях...

Моля всички, които постват своя проблем тук да прочетат това http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=29&t=2773&start=20#p6204 и задължително да посочват поне следните параметри : Начален екстракт, тип дрожди, температура на ферментация, краен екстракт, околна температура. И да се опитат максимално точно да опишат параметрите на ситуацията си - количества зърно в кг. , мъст и бира в литри и т.н.

Модератор: Martin

Правила на форума
Моля всички, които постват своя проблем тук да прочетат това http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=29&t=2773&start=20#p6204 и задължително да посочват поне следните параметри : Начален екстракт, тип дрожди, температура на ферментация, краен екстракт, околна температура. И да се опитат максимално точно да опишат параметрите на ситуацията си - количества зърно в кг. , мъст и бира в литри и т.н.

Изкипях...

Мнениеот Svetlinski » 16 Окт 2016, 16:31

http://dox.bg/files/dw?a=bf592d800c


Колеги, положението е малко извън контрол... Какво да правя? Снощи ми се стори че има достатъчно място във фементатора, но явно не е било така... Това се случва около 14 часа след началото на ферментацията.
Svetlinski
Малко вари, малко споделя
Малко вари, малко споделя
 
Мнения: 7
Регистриран на: 02 Дек 2015, 15:12

Re: Изкипях...

Мнениеот Clarion » 26 Окт 2016, 13:47

На мене често ми се случва - чистиш, слагаш салфетки и кухненска хартия около гърлото да попива и поне два пъти на ден доливаш в клапана, по възможност със стерилизиран разтвор, като спре - може да смениш клапана (преди да спре няма смисъл - за час пак ще стане същия). Не съм забелязал да се отразява някак на бирата впоследствие.
Clarion
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 84
Регистриран на: 20 Яну 2015, 14:47

Re: Изкипях...

Мнениеот 5th-hokage » 26 Окт 2016, 14:57

На мен като ми се случи удължавам клапъна :) (някъде имаше снимки) слагам един маркуш към метър върху клапана а другия край в буркан с вода - получава се малко като сифон и не може да вирне чак в буркана
Аватар
5th-hokage
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 357
Регистриран на: 18 Ное 2014, 11:35
Местоположение: София


Назад към Помощ за проблеми

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 11 госта

cron