Първа варка - fail

Моля всички, които постват своя проблем тук да прочетат това http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=29&t=2773&start=20#p6204 и задължително да посочват поне следните параметри : Начален екстракт, тип дрожди, температура на ферментация, краен екстракт, околна температура. И да се опитат максимално точно да опишат параметрите на ситуацията си - количества зърно в кг. , мъст и бира в литри и т.н.

Модератор: Martin

Правила на форума
Моля всички, които постват своя проблем тук да прочетат това http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=29&t=2773&start=20#p6204 и задължително да посочват поне следните параметри : Начален екстракт, тип дрожди, температура на ферментация, краен екстракт, околна температура. И да се опитат максимално точно да опишат параметрите на ситуацията си - количества зърно в кг. , мъст и бира в литри и т.н.

Re: Първа варка - fail

Мнениеот mxkolev » 10 Окт 2016, 10:04

Не я измерих, в началото бе 11%, все пак 8 дни при стайна Т и без никакви признаци за остатъчна ферментация.
mxkolev
Малко вари, малко споделя
Малко вари, малко споделя
 
Мнения: 8
Регистриран на: 19 Сеп 2016, 11:50

Re: Първа варка - fail

Мнениеот ALL_ON » 10 Окт 2016, 10:10

Това е една от причините да се мери. Другата е, че сега няма да знаеш какъв алкохолен % ще ти е бирата. Щом си в ПВЦ не е страшно, ако беше бутилирал в стъклени бутилки щеше да е по-зле положението :) Изчакай още 3-4 дни и премести една бутилка за поне 24 часа в хладилника, след което внимателно я отвори над мивката и виж какво е положението. Ако при пробата ти се стори прекалено газирана бирата или започне да излиза неконтролируемо, може да отхлабиш съвсем леко капчките за секунда и да ги завиеш пак преди да е започнала да излиза бирата. Ако наистина не си объркал количеството захар и аз смятам, че за 8 дни Нотингама са си свършили работата. Успех и няма да се плашиш :)
ALL_ON
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 541
Регистриран на: 14 Авг 2014, 18:59
Местоположение: София

Предишна

Назад към Помощ за проблеми

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта