Неизправности при употребата на бира и отстраняването им

Свободни теми за разведряване и усмивки.
Вицове, карикатури, смехории.

Неизправности при употребата на бира и отстраняването им

Мнениеот Martin » 24 Фев 2017, 16:02

Възможни неизправности при употребата на бира и начини за отстраняването им:

Неизправност: Вкусът на бирата не се усеща, изчезнало чувство за наслада. Халбата е прозрачна на светлина.
Причина: Халбата е празна.
Начин за отстраняване: Да се намери някой, който да купи още бира.

Неизправност: Вкусът на бирата не се усеща, изчезнало чувство за наслада. Ризата е мокра от яката надолу.
Причина: Устата не е отворена или халбата се поднася неправилно към устата.
Начин за отстраняване: Необходими са редовни тренировки пред огледалото.

Неизправност: Краката са студени и мокри.
Причина: Неправилно положение на халбата.
Начин за отстраняване: Да се поставя халбата така, че пяната да е насочена към тавана.

Неизправност: Краката са топли и мокри.
Причина: Недостатъчен контрол над пикочния мехур.
Начин за отстраняване: Да се застане около куче с каишка. След няколко минути да се поиска от стопанина му бира за обезщетение.

Неизправност: Подът се размива.
Причина: Гледате пода през дъното на празната халба.
Начин за отстраняване: Да се намери някой, който да купи още бира.

Неизправност: Подът се клати.
Причина: Неустойчиво място за сядане, без облегалка.
Начин за отстраняване: Да се постави под сакото метла с дръжката надолу, за създаване на допълнителна опора.

Неизправност: Подът се движи.
Причина: Носят ви.
Начин за отстраняване: Ако носенето не е към друга бирария, да се вика за помощ. За обезщетение да се иска бира.

Неизправност: Луминисцентни лампи на стената.
Причина: Паднали сте по гръб.
Начин за отстраняване: Да се помоли някой да ви постави в седнало положение.

Неизправност: Нищо не се вижда, в устата си имате счупена цигара.
Причина: Паднали сте по корем.
Начин за отстраняване: Виж по-горе.

Неизправност: Наоколо бързо се стъмнява.
Причина: Бирарията затваря.
Начин за отстраняване: Да се разбере от хората наоколо къде се намира най-близката работеща бирария.

Неизправност: Събуждате се в мокро, студено и твърдо легло.
Причина: Паднали сте в канавка.
Начин за отстраняване: Да се пита за часа някой минувач. Ако бирарията е отворена, да се отиде там. Ако не, да се продължи спането.
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 930
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Re: Неизправности при употребата на бира и отстраняването им

Мнениеот ALL_ON » 24 Фев 2017, 17:03

:clap: :lol: :text-thankyoublue:
ALL_ON
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 493
Регистриран на: 14 Авг 2014, 18:59
Местоположение: София

Re: Неизправности при употребата на бира и отстраняването им

Мнениеот ВескоВарна » 29 Апр 2018, 14:55

Един абсолютно действителен случай!!! Преди много години във Варненския ВИНС изучавах предмет наречен Пиар. Оценката се формираше на базата на презентация на фирма по двойки и на мен и един колега се падна ... Хайнекен!:)))
Излишно е да казвам, че направихме невероятна презентация, но по средата доцента ни прекъсна с въпроса "Колеги, а знаете ли чешкия метод за проверка на бирата? Изливате една халба бира на една дървена пейка и сядате на нея с кожени панталони. Ако след един час панталоните не са залепнали за пейката, бирата не е добра!"(интересен факт)
Не знам дали доцента беше забравил, че презентацията не трябва да се прекъсва или по-скоро искаше да ни провокира, но аз запазих самообладание и му отговорих "Разбира се, колега, ние знаем за чешкия метод, но предпочитаме българския! Моля, изчакайте да завършим презентацията и ще ви разкажа за него." Казах аз без грам идея каво ще кажа и с надеждата да забрави!
И така завършваме презентацията, получаваме аплодисменти от групата и ....на мен ми проблесва!!!
"А сега, колега, както обещах, Българския метод за проверка на бирата!!! Вземата една каса бира... сядате на една пейка.... изпивате бирата .... седите там още два часа ... и ако не сте намокрили пейката, значи не сте пили качествена бира!!!"
Голям смях падна!:)))
Варка -22бр.
Малц -188,1кг.
Бира - 966л.
Аватар
ВескоВарна
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 126
Регистриран на: 12 Мар 2016, 17:05


Назад към Веселба

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта