RAUCH ROGGENLAGER

Съдържа теми с рецепти на участници в конкурси за най-добра домашна бира както у нас, така и в чужбина.
Моля всеки, който поства в този раздел да опише точно в кой конкурс е участвал, в какъв стил се е борил и естествено - каква награда е получил.
Да се спомене и годината на конкурса.

Модератор: Martin

RAUCH ROGGENLAGER

Мнениеот MadButcher » 05 Юни 2019, 11:17

RAUCH ROGGENLAGER или ръжен Раух. 1-во място на конкурса в Букороещ на 06.05.2019г.

Малц:
1. Раух Вайерман - 4 кг 75%
2. Ръжен Вайерман - 1кг. 18,9%
3. Карапилс Вайерман - 0,3кг. 5.7%
бих добавил 300гр меланоиден
Хмел: Халертау трад. 50гр. 50 мин.
Дрожди: Saflager W-34/70

Майшуване:
Вода изворна 1Х3
62 С - 60мин.
72 С - 10мин.
78 С - 0мин.
Ферментация: 10 дни на 12С, 20 дни до 5С
Варене: 60 мин.
12Р 4.80%ABV IBU 25

**Пивото стана твърде светло за стила поради малцовия състав. Въпреки, че видях това в калкулатора го оставих така. Затова и получи 37 точки в Загреб. Дригят път бих добавил 300гр меланоиден или 100гр. Карафа 1
Аватар
MadButcher
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 314
Регистриран на: 04 Апр 2017, 15:59
Местоположение: Велико Търново

Назад към Рецепти получили награди

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта