Страница 1 от 1

50 SHADES - Gose

МнениеПубликувано на: 15 Май 2019, 21:51
от Текс
Първо място в категория "Кисели бири" 7-ми международен конкурс за домашна бира, София
Първо място в категория "Gose" и BoS на 4-ти международен конкурс за домашна бира, Букурещ


Малцове (Wayerman) - 5кг:
-Пилзнер - 2.3кг (46%)
-Пшеничен - 2.3кг (46%)
-Кисел - 0.4кг (8%)

Озахаряване;
Добавяне на половината от киселия малц в началото, останалият - след 50мин. от началото на озахаряване.
64*C/60мин
67*C/10мин
72*С/10мин

Boil size - 33l/10.2P

Варене - 60мин

Хмел - 9гр Магнум 12.4%/50мин
ИБУ -11
Добавки:
-Ирландски мъх/15мин
-Кориандър 35гр/10мин (1.3гр/л)
-Хималайска сол - 17.5гр (0.65гр/л)

Batch size - 26l
OG - 11.7P (1.047SG)

Yeast - US05
След края на ферментацията, добавена млечна киселина до достигане на Ph - 3.7

FG - 2.4P (1.009SG)
ABV - 5%

Една много лесна за изпълнение рецепта, евтина като материали и в същото време ефектен резултат. Ще се прави пак за летните жеги.
Благодаря #набожков за това, че сподели от неговото Гозе, както и рецептата :text-thankyoublue: . Аз съм я променил незначително.

Re: 50 SHADES - Gose

МнениеПубликувано на: 19 Май 2019, 15:26
от AtanasBozhkov
Като гледам си я насолил предимно:)))

Re: 50 SHADES - Gose

МнениеПубликувано на: 19 Май 2019, 19:36
от Текс
AtanasBozhkov написа:Като гледам си я насолил предимно:)))



Леле. Печатна грешка. Дано някой не е почнал да я прави вече. 0.65гр. Даже ще си редактирам поста, да не стават грешки.

Re: 50 SHADES - Gose

МнениеПубликувано на: 21 Май 2019, 12:58
от deuspld
Привет,
а какви стойности на pH гоним в края на озахаряването?

Re: 50 SHADES - Gose

МнениеПубликувано на: 22 Май 2019, 08:14
от Текс
deuspld написа:Привет,
а какви стойности на pH гоним в края на озахаряването?


По-скоро в началото на озахаряването.
5.2 - 5.3

Re: 50 SHADES - Gose

МнениеПубликувано на: 20 Юни 2019, 16:48
от Yaskata
Поздравление за успеха :)
Предполагам кориандъра и солта ги смяташ на база batch size?
на каква тмпература ферментира?

Re: 50 SHADES - Gose

МнениеПубликувано на: 21 Юни 2019, 22:16
от Текс
Yaskata написа:Поздравление за успеха :)
Предполагам кориандъра и солта ги смяташ на база batch size?
на каква тмпература ферментира?



Яска, да, така ги смятам. Ферментира на 19-20 градуса във ферментатора.