Страница 1 от 1

Gone with the wheat - American Wheat Beer

МнениеПубликувано на: 22 Авг 2017, 12:21
от Martin
Количество във ферментатора: 21л
Начална плътност (OG): 1.045 (°P): 11.2
Крайна плътност (FG): 1.010 (°P): 2.5
Алкохол (ABV): 4.60 %
Цвят (SRM): 4.5
Горчивина (IBU): 23

Малц:
2.000 kg - Pale Ale (47.62%)
2.000 kg - Wheat Malt (47.62%)
0.200 kg - CaraRed (4.76%)

Хмел:
10.0 g Citra Pellet (11% Alpha) @ 60min
10.0 g Citra Pellet (11% Alpha) @ 15min
10.0 g Citra Pellet (11% Alpha) @ 5min


Еднотемпературно озахаряване на 65°C за 60мин

Дрожди:
Sigmund's Voss Kveik

Ферментация 35°C / 5 дни

Re: Gone with the wheat - American Wheat Beer

МнениеПубликувано на: 28 Юли 2018, 20:40
от koftyto
Здравейте, искам да попитам... как се постига 35 градуса температура за ферментация?

Re: Gone with the wheat - American Wheat Beer

МнениеПубликувано на: 30 Юли 2018, 08:45
от Martin
Охлаждаш до 37-38 и заквасваш. После завиваш ферментатора с одеала. Тея дрожди за говеда, и за 25-30 часа са готови, няма време да падне много температурата. Малко си помагах и с нагревателче за аквариум.

Re: Gone with the wheat - American Wheat Beer

МнениеПубликувано на: 06 Авг 2018, 21:44
от koftyto
Ааа... аз помислих, че 5 дена трябва да ферментира на 35 и градуса :D Благодаря за отговорът!