Weissbier

Модератор: Martin

Weissbier

Мнениеот Martin » 21 Ное 2016, 12:51

Начална плътност (OG): 1.046 (°P): 11.5
Крайна плътност (FG): 1.012 (°P): 3
Алкохол (ABV): 4.50 %
Цвят (SRM): 3.8
Горчивина (IBU): 14

Малц:
50% - Pils malt - 2кг
50% - Wheat malt - 2кг

Хмел:
10гр - Mandarina Bavaria (8.1% Alpha) @ 60мин
10гр - Mandarina Bavaria (8.1% Alpha) @ 10мин


Еднотемпературно озахаряване на 66°C за 60мин

ИЛИ

Озахаряване:
@40°C за 10мин
@50°C за 10мин
@60°C за 40мин
@70°C за 20мин
@78°C mash out

Дрожди:
Safbrew WB-06 - 11гр

Ферментация 22°C / 7 дни
Вторична 18°C / 5 дни
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1062
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Назад към Пшенични бири

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron