Сливенско Тъмно - Schwarzbier

Модератор: Martin

Сливенско Тъмно - Schwarzbier

Мнениеот Martin » 18 Яну 2018, 11:37

Recipe Specs
----------------
Batch Size (L): 21.0
Total Grain (kg): 4.500
Total Hops (g): 30.00
Original Gravity (OG): 1.047 (°P): 11.7
Final Gravity (FG): 1.012 (°P): 3.1
Alcohol by Volume (ABV): 4.62 %
Colour (SRM): 20.4 (EBC): 40.2
Bitterness (IBU): 28.3 (Tinseth)
Brewhouse Efficiency (%): 72
Boil Time (Minutes): 60

Grain Bill
----------------
4.100 kg German - Vienna (91.11%)
0.200 kg German - CaraAroma (4.44%)
0.100 kg American - Roasted Barley (2.22%)
0.100 kg German - De-Husked Caraf II (2.22%)

Hop Bill
----------------
10.0 g Magnum Pellet (17% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (0.5 g/L)
20.0 g Aurora Pellet (8.8% Alpha) @ 10 Minutes (Boil) (1 g/L)


Single step Infusion at 66°C for 60 Minutes.
Fermented at 12°C with Saflager W-34/70
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1034
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Назад към Лагери (долна ферментация)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта