Виена Лагер

Модератор: Martin

Виена Лагер

Мнениеот Martin » 15 Фев 2017, 12:35

Начална плътност (OG): 1.050 (°P): 12.5
Крайна плътност (FG): 1.011 (°P): 2.8
Алкохол (ABV): 5.25 %
Цвят (SRM): 11
Горчивина (IBU): 28

Малц:
67% - Vienna malt - 3кг
11% - Munich malt II - 0.5кг
11% - Caramunich II - 0.5кг
11% - Carapils - 0.5кг

Хмел:
20гр - Hallertau Blanc (8.6% Alpha) @ 60мин
15гр - Hallertau Blanc (8.6% Alpha) @ 10мин

Oзахаряване:
65°C за 45мин
72°C за 15мин
78°C mash out


Дрожди:
Saflager S-23 , стартер

Ферментация 14°C / 8 дни
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1034
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Назад към Лагери (долна ферментация)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта