Miss Amber - American Amber Ale

Модератор: Martin

Miss Amber - American Amber Ale

Мнениеот MadButcher » 03 Май 2018, 08:50

Original Gravity: 13.3 °P
Final Gravity: 2.3 °P
ABV (standard): 5.88%
IBU : 38.98
SRM : 12

Малцове:
3.5 kg - Pale Ale (70%)
0.5 kg - CaraAmber (10%)
0.5 kg - Melanoidin (10%)
0.5 kg - CaraMunich II (10%)

Хмел:
15 g - Summit, Type: Pellet, AA: 16.9, Boil for 75 min, IBU: 38.98
10 g - Mosaic, Type: Pellet, AA: 13.3, Boil for 10 min
40 g - Mosaic, Type: Pellet, AA: 13.3, Dry Hop for 5 days

Дрожди Safale - US-05;

Озахаряване - вода 1/3
65 градуса за 50мин,
72 градуса - 15мин.
78 градуса - машаут
Промиване 78 градуса - вода 1/4

Газировка - в бутилки с отделена пивна мъст.
Снимка - от аватара!
Аватар
MadButcher
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 258
Регистриран на: 04 Апр 2017, 15:59
Местоположение: Велико Търново

Назад към Ейлове (горна ферментация)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта