Raw Ale (Суров ейл)

Модератор: Martin

Re: Raw Ale (Суров ейл)

Мнениеот Martin » 08 Юли 2019, 09:04

Не е проблем зараза, все пак е пастьоризирана на 85 градуса, и ако си пазил хигиена, няма да е проблем.
Обаче съдя всичкият протеин е в бирата (казана буквално излиза с чисто дъно). Това води до доста бърза деградация на самия вкус на бирата, както и доста пяна.
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1029
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Re: Raw Ale (Суров ейл)

Мнениеот GunGod » 08 Юли 2019, 17:30

Заради пяната ли не го газират скандинавците или те така си я пият май?
Аватар
GunGod
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 58
Регистриран на: 13 Окт 2014, 15:55
Местоположение: София

Re: Raw Ale (Суров ейл)

Мнениеот Martin » 11 Юли 2019, 10:22

Това също.
Като я газирам, и престои да кажем 2 седмици, пяната е ужасно много...
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1029
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Re: Raw Ale (Суров ейл)

Мнениеот Bones » 11 Юли 2019, 10:53

Газировката бутилкова ли е или с СО2? Дрождите като цяло стабилизират ситуацията в бутилката и може да предотвратят част от въпросните проблеми. Иначе за пяната съм на мнение - колкото повече, толкова повече. Е, с разливна система вероятно си е проблем...
Bones
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 96
Регистриран на: 30 Авг 2015, 10:06

Re: Raw Ale (Суров ейл)

Мнениеот ВескоВарна » 22 Юли 2019, 17:44

Ekuanot се оказа много хубав хмел за сухо охмеляване. Много свеж аромат на геипфрут и др. плодове. Препоръчвам го!
Варка -31бр.
Малц -319,1кг.
Аватар
ВескоВарна
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 167
Регистриран на: 12 Мар 2016, 17:05

Предишна

Назад към Ейлове (горна ферментация)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта