Fail Ale (Golden Rhombus 2017)

Модератор: Martin

Re: Fail Ale (Golden Rhombus 2017)

Мнениеот MadButcher » 07 Авг 2018, 09:49

Според мене с тия промени ще направиш някаква по-различна бира от първоначлната идея на авторката на рецептата. Не казвам, че ще стане лоша, но няма да е въпросния Фейл ейл, в най-добрия случай ще го наподобява. За да се получи пропорционално но количествата от рецептата трябва да преизчислиш всичко с калкулатор съобразно твоите количества. Улеснението е, че тая е дала в % малца, имаш и количества хмел спрямо количеството течност. Съветът ми е ако нямаш толкова опит и искаш да направиш рецептата поне първия път да я спазиш точно, ако пък искаш да си направиш някакъв подобен твой ейл с подобни хмелове не виждам кво ти пречи. Важното е да се получи стане, пък дали бил точно "фейл"
Аватар
MadButcher
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 157
Регистриран на: 04 Апр 2017, 15:59
Местоположение: Велико Търново

Re: Fail Ale (Golden Rhombus 2017)

Мнениеот koftyto » 07 Авг 2018, 10:55

Добре, Благодаря за изчерпателният отговор! Ще помисял до Четвъртък какво точно да поръчам и как ще действам и ще дам feedback после ;)
Поздрави!
koftyto
Малко вари, малко споделя
Малко вари, малко споделя
 
Мнения: 9
Регистриран на: 11 Юни 2018, 09:32

Re: Fail Ale (Golden Rhombus 2017)

Мнениеот koftyto » 07 Авг 2018, 20:13

MadButcher написа:Според мене с тия промени ще направиш някаква по-различна бира от първоначлната идея на авторката на рецептата. Не казвам, че ще стане лоша, но няма да е въпросния Фейл ейл, в най-добрия случай ще го наподобява. За да се получи пропорционално но количествата от рецептата трябва да преизчислиш всичко с калкулатор съобразно твоите количества. Улеснението е, че тая е дала в % малца, имаш и количества хмел спрямо количеството течност. Съветът ми е ако нямаш толкова опит и искаш да направиш рецептата поне първия път да я спазиш точно, ако пък искаш да си направиш някакъв подобен твой ейл с подобни хмелове не виждам кво ти пречи. Важното е да се получи стане, пък дали бил точно "фейл"

Реших да те послушам и ще опитам рецептата без да я изменям, тъй като наистина нямам много опит (все още). Като заредят Amarillo ще е. Сега си поръчах материали за RHOMBUS BELGIAN BLOND ще пиша да се похваля или оплача :D :D ... cheers
koftyto
Малко вари, малко споделя
Малко вари, малко споделя
 
Мнения: 9
Регистриран на: 11 Юни 2018, 09:32

Предишна

Назад към Ейлове (горна ферментация)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron