Страница 1 от 1

Продадено-Продавам част от пивоварното си оборудване

МнениеПубликувано на: 12 Юни 2019, 18:57
от stani
Продадено!
Код за потвърждение: Избери целия код
Здравейте, т.к. започвам проект за по-голяма система продавам старото си пивоварно оборудване.

Състои се от :
1. Външен съд от нераждаема стомана с обем около 34 литра, с нагревател 3000W, кран за източване, както и гилза за измерване на температура, има и капак.
2. Вътрешен съд с обем около 22л, разполагащ с филтър и кран за източване.
3. PID температурен контролер на базата на ардуино със solid state реле, 2 цифрови водоустойчиви температурни сензора и PWM контролер за бъркачката/помпа.Може да съплайва до 12A на 12V или около 140W.
4. Бъркачка, ползваща двигател за чистачки от кола, неръждаема ос и бъркалки.

Максимален капацитет на варка - около 5.5 кг малц.

Вари се по следния начин :
Малкия съд се слага в големия, като към комплекта има една поставка, така че малкия съд ( където се машува ) стои на водна баня в големия съд. Сипва се вода до ръба в големия съд, около 15литра(след като се постави малкия съд), след това се сипва вода отново около 15л и в малкия, като макия се слага в големия, пуска се контролера и се слага единия сензор в гилзата на външния съд, а другия сензор във вътрешния съд. След като се достигне температурата се добавя и малца, като се пуска и бъркачката от контролера, за да бърка маша. Всичко се контролира от контролера, който е с 8м 3х2.5мм кабел. Към контролера се включва и нагревателя на големия съд, като той се управлява с нискочестотен PWM, ( период около 10 сек) с PID логика.

След приключване на машуването, малкия съд се качва над големия (трябват 2 дъски, не са включени в комплекта), като водата от големия съд се източва и се ползва за помиване на маша, промития материал пада в големия съд, а след като се покрие нагревателя и сензора, може да се вдигне температурата от контролера на 100С и да започне да се загрява за варене.

По време на варене, нагревателя е на около 70-80%, а след края на варенето материала се източва от крана на големия съд.

Като количество след ферментацията става макс за около 22л при около 12% плато.

С контролера управлявам и помпа, която ползвам да върти водата през едно вътрешно тяло на климатик, за да охлажда след варенето материала, но нея, както и серпентината не я продавам, просто давам идея, че с PWM от контролера могат да се управляват и други неща на 12V.

Цена : 120лв.
Намира се в гр.София кв. Сухата Река, но мога да е изпратя и по еконт.
За контакти : 088 7 2О 4О О9, директно в темата или на РМ, както и на VIber/WhatsApp на посочения телефон.

За всякакви други въпроси, моля питайте.

[url=https://www.youtube.com/watch?v=RB5OzBatQV0]YouTube Clip[/url] - кратко видео на системата в действие

[url=https://www.instructables.com/id/Arduino-Brew-Mashing-PID-Controller/]Instructables[/url] - тук съм публикувал интрукции както и кода на контролера

Снимки :
[url=https://ibb.co/NWSQJhd][img]https://i.ibb.co/NWSQJhd/IMG-20190612-174727.jpg[/img][/url] [url=https://ibb.co/XyNqD6r][img]https://i.ibb.co/XyNqD6r/IMG-20190612-174731.jpg[/img][/url] [url=https://ibb.co/Wvb67J8][img]https://i.ibb.co/Wvb67J8/IMG-20190612-174837.jpg[/img][/url] [url=https://ibb.co/LPRg5Nj][img]https://i.ibb.co/LPRg5Nj/IMG-20190612-175135.jpg[/img][/url] [url=https://ibb.co/k5wBK7R][img]https://i.ibb.co/k5wBK7R/IMG-20190612-175145.jpg[/img][/url] [url=https://ibb.co/GRH3NHs][img]https://i.ibb.co/GRH3NHs/IMG-20190612-175213.jpg[/img][/url] [url=https://ibb.co/0Qw7yy2][img]https://i.ibb.co/0Qw7yy2/IMG-20190612-175223.jpg[/img][/url] [url=https://ibb.co/sqBycPm][img]https://i.ibb.co/sqBycPm/IMG-20190612-175233.jpg[/img][/url] [url=https://ibb.co/G2wj3rY][img]https://i.ibb.co/G2wj3rY/IMG-20190612-175236.jpg[/img][/url] [url=https://ibb.co/B4WGdBg][img]https://i.ibb.co/B4WGdBg/IMG-20190612-175242.jpg[/img][/url] [url=https://ibb.co/N21mN6s][img]https://i.ibb.co/N21mN6s/IMG-20190612-175314.jpg[/img][/url] [url=https://ibb.co/Brx2vMY][img]https://i.ibb.co/Brx2vMY/IMG-20190612-175320.jpg[/img][/url]

Re: Продавам част от пивоварното си оборудване

МнениеПубликувано на: 13 Юни 2019, 12:04
от GunGod
Това с подгряването с водна риза при майшуването и използване на същата вода за промиване е доста хитро.
Колко време и трябва на системата за да вдигне майша примерно от 50 до 65?

Re: Продавам част от пивоварното си оборудване

МнениеПубликувано на: 17 Юни 2019, 08:22
от stani
Нова цена на комплетка - 150лв, като ако някой си е харесал нещо определено от комплекта нека да пита за отделна цена.

Re: Продавам част от пивоварното си оборудване

МнениеПубликувано на: 24 Юни 2019, 08:20
от stani
Нова и крайна цена от 120лв.
Продава се до края на седмицата (до 30.06), а след този период ще го разглобя и пратя на село, няма смисъл да ми заема място повече.

Re: Продавам част от пивоварното си оборудване

МнениеПубликувано на: 24 Юни 2019, 08:31
от ultrashock
Много добра цена, в предвид вложения труд за направата на оборудването. Дано си намери собственика :)

Re: Продавам част от пивоварното си оборудване

МнениеПубликувано на: 24 Юни 2019, 12:26
от bocheti
Аз се интересувам от оборудването.

Re: Продавам част от пивоварното си оборудване

МнениеПубликувано на: 24 Юни 2019, 13:04
от stani
bocheti написа:Аз се интересувам от оборудването.


Моля да се обадиш на посочения телефон в обявата ако се интересуваш все още.