Страница 1 от 1

Продавам ебулиометър-класически тип 3бр.

МнениеПубликувано на: 08 Сеп 2017, 13:15
от bororo
Ебулиометрите са ръчно изработени по модел на "Малиган" и модернизирани с възможности за комбинирано подгряване(220v и спиртна лампа)според
нуждите на потребителя,както и измерване на температурата или с оригинален термометър или електронен със сонда.Продават се заедно с диск за отчитане,мерителна епруветка, ел.нагревател ,спиртна лампа и прецизен електронен термометър.Оригинален сертифициран термометър на "Дюджерден-Силерон"може да се закупи и от България по лично желание но е значително по-скъп,а предлагания електронен е с калибрирани показания.При правилна работа точността е 0.2% алкохол.Към диска има подвижна стрелка(подвижна "0") за калибриране на диска или за измерване чрез съпоставяне на алкохолни смеси с еднакъв състав.Стандартната "0"на диска е актуална само когато в измерваната течност няма остатъчна захар.Цената е значително под тази на оригиналния.Ако имате интерес: тел. 0889 501 778 Дянков.

Re: Продавам ебулиометър-класически тип 3бр.

МнениеПубликувано на: 16 Сеп 2017, 17:30
от bororo
Ебулиометър.JPG
Така изглежда заедно с окомплектовката

Re: Продавам ебулиометър-класически тип 3бр.

МнениеПубликувано на: 17 Сеп 2017, 09:20
от petiomalchev
:D Мини казан за ракия :D

Re: Продавам ебулиометър-класически тип 3бр.

МнениеПубликувано на: 17 Сеп 2017, 21:52
от lhristov
И цената е...?

Re: Продавам ебулиометър-класически тип 3бр.

МнениеПубликувано на: 18 Сеп 2017, 16:10
от bororo
500лв пълна окомплектовка.470 само ел.подгряване.

Re: Продавам ебулиометър-класически тип 3бр.

МнениеПубликувано на: 18 Сеп 2017, 16:31
от cervesa
как се калибрира?

Re: Продавам ебулиометър-класически тип 3бр.

МнениеПубликувано на: 19 Сеп 2017, 11:19
от bororo
С калибровъчно вино.https://www.youtube.com/watch?v=9dW_ElDqJ0I
със известен процент на алкохола.В интернет има доста подробни описания за работата с този уред на български.
Измерва се температурата на кипене на калибровъчното вино. Диска се завърта така ,че отчетената температура да сочи
срещу стойността на алкохола в калибровъчното вино. Почиства се уреда от остатъците от виното и се налива дестилирана вода.
Измерва се температурата на кипене на водата и новата "0" се поставя срещу измерената стойност