Re: Технология на червеното вино
Публикувано на: 12 Дек 2015, 12:10
Ох ... нещо ми се губи смисъла от тези пререкания ...
Човека сподели мнение, описа традиция и представи някакви аргументи, а вие го 'захапахте' ... чак пък и 'БаН' получи ... не бива така...
Сързват ви много повече неща, които са общи за хобито и практиките свързани с него отколкото да ви разделят ...
Та туй е хоби - не виждам защо трябва някой да бъде залкеймяван, наказван и обиждан за това как го практикува. Аз съм привърженинк на свободата, нека всеки да си го практикува по начина който му доставя истинското удоволствие. Защо да се ограничаваме само с индустриалните практики, нека се експериментира, няма лошо да се ползва и опита натрупан в спазването на традициите - това прави резултата различен ... а и ще е чудесен повод да се седне на маса и в сладки приказки да се 'изкритикува' резултата ...
Как сравнявате самотните моменти прекарани в мазата насаме с боботенето на индустриалната мелачка и веселата глъчка на двора докато семейно трамбовате в кацата с крака ... та с две думи - всеки намира това което търси.
А, при такива мащаби - 13 тона - никой не може да си позволи заигравки с препитанието на хората сързани с начинанието - там място за експерименти с неизвестен краен резултат не бива да има, но това вече не е съвсем хоби, а по-скоро препитание ...
С ужас си представям как в Белгия всички почват да правят бира без отклонения от общоприетите светови практики ...
Не ме разбирайте погрешно, радвам се, че сподляте опита си - просто не трябва да се стига до крайности в аргументацията ...
лек ден и поздрави
Човека сподели мнение, описа традиция и представи някакви аргументи, а вие го 'захапахте' ... чак пък и 'БаН' получи ... не бива така...
Сързват ви много повече неща, които са общи за хобито и практиките свързани с него отколкото да ви разделят ...
Та туй е хоби - не виждам защо трябва някой да бъде залкеймяван, наказван и обиждан за това как го практикува. Аз съм привърженинк на свободата, нека всеки да си го практикува по начина който му доставя истинското удоволствие. Защо да се ограничаваме само с индустриалните практики, нека се експериментира, няма лошо да се ползва и опита натрупан в спазването на традициите - това прави резултата различен ... а и ще е чудесен повод да се седне на маса и в сладки приказки да се 'изкритикува' резултата ...
Как сравнявате самотните моменти прекарани в мазата насаме с боботенето на индустриалната мелачка и веселата глъчка на двора докато семейно трамбовате в кацата с крака ... та с две думи - всеки намира това което търси.
А, при такива мащаби - 13 тона - никой не може да си позволи заигравки с препитанието на хората сързани с начинанието - там място за експерименти с неизвестен краен резултат не бива да има, но това вече не е съвсем хоби, а по-скоро препитание ...
С ужас си представям как в Белгия всички почват да правят бира без отклонения от общоприетите светови практики ...
Не ме разбирайте погрешно, радвам се, че сподляте опита си - просто не трябва да се стига до крайности в аргументацията ...
лек ден и поздрави