Гюлова ракия

Място за обсъждане на всичко което е над 35% алкохол - ракия, уиски, водка, мастика, ликьори, бренди, коняк, грапа, шнапс, саке, и т.н.

Гюлова ракия

Мнениеот MadButcher » 12 Дек 2017, 14:11

Опитах подобен елексир в казанлъшко по-миналата година, но така и не можах да разбера точно как я правят. Дали от готова ракия и при преварка се добавя нещо (една от версиите беше розов цвят най отгоре в казана) или още при варенето на джибрите се слага въпросния розов цвят от маслодайна роза. Някъде чух версия и с добавяне на розово масло във вече преварена гроздова ракия...Та, някой с опит и сигурна рецепта, ако може да помогне?
Аватар
MadButcher
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 263
Регистриран на: 04 Апр 2017, 15:59
Местоположение: Велико Търново

Назад към Високоалкохолни напитки домашно производство

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 3 госта