Страница 2 от 2

Re: Преваряване на ракия

МнениеПубликувано на: 22 Сеп 2017, 17:29
от cervesa
кво зърно???
Узо се прави от грозде....

Re: Преваряване на ракия

МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2017, 11:16
от Martin
Аз я правя от зърнен спирт. Правих 1 път от ракия, не ми хареса. Моето повече бие на мастика.

Re: Преваряване на ракия

МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2017, 15:19
от dr_slavov
Аромата и вкуса дължант на дървесна смола от някакво специфично дърво дето все му забравям името. Интересно дали Г-н Пампов се е снабдил от някъде. Ще дегустираме на 14-ти.

Re: Преваряване на ракия

МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2017, 16:01
от lukata
До колкото знам това дърво,или храст се казва Мастикс и вирее на остров Лесбос.
Тази смола се намира и в аптеките.....като медицинска дъвка и,че освен за направата на мастика се ползва и за лек.
При нас в под балкана си правим анасонлийка като смесваме въпросната смола с анасоново масло-стават кристали чудо :D

Re: Преваряване на ракия

МнениеПубликувано на: 24 Сеп 2017, 10:20
от MadButcher
cervesa написа:кво зърно???
Узо се прави от грозде....

Абе от грозде, ама съм виждал 40тона цистерна със спирт от Захарни Заводи в Горна как поема за Гърция ;)

Re: Преваряване на ракия

МнениеПубликувано на: 24 Сеп 2017, 19:54
от 5th-hokage
То тоя спирт е бил санитарен ... да си мият бутилкте :)

Re: Преваряване на ракия

МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2017, 13:35
от Yaskata
Интересна работа е узото :)
ако някой сподели конкретна изпитана рецепта за узо ще съм благодарен
И за двайния препек моля за инфо :)

Re: Преваряване на ракия

МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2017, 17:45
от cervesa
Рецепта споделям,само при дегустация.Да няма после,ама така,ама иначе...;)

Вместо мастика-кисела бира :)