Преваряване на ракия

Място за обсъждане на всичко което е над 35% алкохол - ракия, уиски, водка, мастика, ликьори, бренди, коняк, грапа, шнапс, саке, и т.н.

Re: Преваряване на ракия

Мнениеот cervesa » 22 Сеп 2017, 17:29

кво зърно???
Узо се прави от грозде....
cervesa
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1115
Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38

Re: Преваряване на ракия

Мнениеот Martin » 23 Сеп 2017, 11:16

Аз я правя от зърнен спирт. Правих 1 път от ракия, не ми хареса. Моето повече бие на мастика.
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1062
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Re: Преваряване на ракия

Мнениеот dr_slavov » 23 Сеп 2017, 15:19

Аромата и вкуса дължант на дървесна смола от някакво специфично дърво дето все му забравям името. Интересно дали Г-н Пампов се е снабдил от някъде. Ще дегустираме на 14-ти.
Аватар
dr_slavov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 548
Регистриран на: 11 Май 2015, 17:31
Местоположение: Шумен

Re: Преваряване на ракия

Мнениеот lukata » 23 Сеп 2017, 16:01

До колкото знам това дърво,или храст се казва Мастикс и вирее на остров Лесбос.
Тази смола се намира и в аптеките.....като медицинска дъвка и,че освен за направата на мастика се ползва и за лек.
При нас в под балкана си правим анасонлийка като смесваме въпросната смола с анасоново масло-стават кристали чудо :D
lukata
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 65
Регистриран на: 04 Юли 2016, 10:34
Местоположение: Чавдар

Re: Преваряване на ракия

Мнениеот MadButcher » 24 Сеп 2017, 10:20

cervesa написа:кво зърно???
Узо се прави от грозде....

Абе от грозде, ама съм виждал 40тона цистерна със спирт от Захарни Заводи в Горна как поема за Гърция ;)
Аватар
MadButcher
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 314
Регистриран на: 04 Апр 2017, 15:59
Местоположение: Велико Търново

Re: Преваряване на ракия

Мнениеот 5th-hokage » 24 Сеп 2017, 19:54

То тоя спирт е бил санитарен ... да си мият бутилкте :)
Аватар
5th-hokage
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 357
Регистриран на: 18 Ное 2014, 11:35
Местоположение: София

Re: Преваряване на ракия

Мнениеот Yaskata » 27 Сеп 2017, 13:35

Интересна работа е узото :)
ако някой сподели конкретна изпитана рецепта за узо ще съм благодарен
И за двайния препек моля за инфо :)
Аватар
Yaskata
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 311
Регистриран на: 01 Ное 2014, 18:37
Местоположение: София

Re: Преваряване на ракия

Мнениеот cervesa » 27 Сеп 2017, 17:45

Рецепта споделям,само при дегустация.Да няма после,ама така,ама иначе...;)

Вместо мастика-кисела бира :)
cervesa
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1115
Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38

Предишна

Назад към Високоалкохолни напитки домашно производство

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron