Ризоми хмел

Дискусия относно видове, качество и характеристики на суровините и материалите за домашна бира - малц, хмел, дрожди и немалцови добавки.

Модератор: Martin

Ризоми хмел

Мнениеот cervesa » 12 Фев 2016, 21:44

https://www.facebook.com/HameiulDinBere/
За тези които искат да се снабдят с ризоми за хмел,вижте приложения по-горе линк.
Не ги знам,не ги познавам....
Ако има проблем с комуникацията,мога да потърся помощ....
cervesa
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1112
Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38

Re: Ризоми хмел

Мнениеот 5th-hokage » 12 Фев 2016, 22:02

Ти не се скатавай - защото си обещал да раздаваш :) чакам само да стане момента и да те подсетя :)
Аватар
5th-hokage
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 354
Регистриран на: 18 Ное 2014, 11:35
Местоположение: София

Re: Ризоми хмел

Мнениеот nikolay.illov » 14 Фев 2016, 14:42

Говорих с човека и каза, че в момента няма никакви останали ризоми. Октомври-ноември ще има. Освен това каза, че може би ще присъства на нашия конкурс като участник и може лице в лице да обсъдим някои неща относно отглеждането на хмел.
И познава Шефа! :D
Аватар
nikolay.illov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 229
Регистриран на: 19 Окт 2014, 19:17
Местоположение: Костинброд

Re: Ризоми хмел

Мнениеот Foreigner » 14 Фев 2016, 15:07

Ето вариант за мераклиите да отглеждат:

http://sortovisemena-bg.com/units/%D0%A ... ml?u=99426

От тях съм взимал няколко овошки и бяха коректни.
Аватар
Foreigner
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 258
Регистриран на: 18 Окт 2014, 12:35
Местоположение: София

Re: Ризоми хмел

Мнениеот cervesa » 14 Фев 2016, 15:41

Днес разрових моите корени с цел да извадя някой ризом-Уви!
Май съвсем са заминали:(
А ,за румънския другар-не знам кой е;(-Мен са ме давалЕ по ного талавизии:) @nikolayillov
cervesa
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1112
Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38

Re: Ризоми хмел

Мнениеот mirix » 14 Фев 2016, 20:44

Foreigner нямам им вяра аз на тез. А не пише и какъв сорт е. Аз защото пия с IBU65+ не вдигам температура :D
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 898
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Ризоми хмел

Мнениеот Foreigner » 15 Фев 2016, 10:00

Така е, Миро, гаранция няма. Аз затова споменах за овошките, които взех от тях - сливата се оказа слива, а черешата - череша, но за хмела хич не е ясно. А иначе тебе не те лови температура май не само от бирата, а защото и хлябът ти е с IBU 50+. :D
Аватар
Foreigner
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 258
Регистриран на: 18 Окт 2014, 12:35
Местоположение: София

Re: Ризоми хмел

Мнениеот vsd » 18 Фев 2016, 11:58

Навити ли сте да си направим групова поръчка от подобен сайт:
http://www.willingham-nurseries.co.uk/hop3.html

Още седмица две имаме време да решим.
vsd
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 229
Регистриран на: 03 Яну 2013, 11:30

Re: Ризоми хмел

Мнениеот cervesa » 18 Фев 2016, 12:06

25 кинта за коренче !!!??? Бая горчи вхмел! :D :D :D
cervesa
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1112
Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38

Re: Ризоми хмел

Мнениеот Martin » 18 Фев 2016, 12:22

25лв алфа киселини ... наистина горчивичък.
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1029
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Следваща

Назад към Материали и суровини

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта