Време за варене - 60 или 90 минути

Модератор: Martin

Време за варене - 60 или 90 минути

Мнениеот ultrashock » 02 Мар 2017, 17:02

Като цяло не съм срещам много информация относно времето за варене. Някои казват според рецептата, други варят винаги или за 60 или за 90 минути. Аз съм опитал и двата варианта и не виждам някаква разлика. Може би единствено, че за повече време се изпарява повече мъст.

Какво мислите вие по въпроса?

Попаднах на една статия, в която е направен експеримент с 30 и 90 на една и съща бира и разлика накрая - няма. Някак си 30 минути ми се струват прекалено малко.
Ето линк към статията: http://brulosophy.com/2015/03/11/the-im ... t-results/
Аватар
ultrashock
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 531
Регистриран на: 07 Окт 2016, 10:34
Местоположение: София

Re: Време за варене - 60 или 90 минути

Мнениеот Martin » 02 Мар 2017, 17:57

Кратко точно и ясно :
Повече време за варене - по-голяма концентрация, повече време за хмела и повече DMS излетял. Толкова.
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 984
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Re: Време за варене - 60 или 90 минути

Мнениеот cervesa » 02 Мар 2017, 21:54

@martin:туй точно,кратко и ясно не е баш така!Фактори нооооогу!
cervesa
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1109
Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38


Назад към Варене на бирената мъст с хмел

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron