По ръба на .....

Модератор: Martin

По ръба на .....

Мнениеот mirix » 15 Апр 2013, 17:19

Брее всички ли са като мен да варят по ръба :)
14042013336.jpg

14042013337.jpg

Уж все няма да прекалявам :) ама пуста и жажда
В крайна сметка се изпариха 3-4 пръста де
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: По ръба на .....

Мнениеот Hristo » 15 Апр 2013, 19:21

В събота бях даже още по-близо до ръба и от теб, но при майшуването :) При варенето обаче не посмях да напълня догоре.
Hristo
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 99
Регистриран на: 06 Яну 2013, 16:29

Re: По ръба на .....

Мнениеот victoryvt » 15 Апр 2013, 20:22

Никакъв ръб - аз два пъти чистя печка изоснови и псувам като за последно ...
Не си струва , а с хмела как лепне и мирише ...
И още - не съм си представял как за 5 сек. се карамелизират 100мл. мъст до степен да задимят с пушек.
Мани мани, няма по гнусна работа от изкипяла пивна мъст , хеле пък и охмелена.
Аватар
victoryvt
Администратор
Администратор
 
Мнения: 2089
Регистриран на: 27 Сеп 2012, 16:16
Местоположение: В.Търново

Re: По ръба на .....

Мнениеот hellreiser » 16 Апр 2013, 12:47

Аз всеки път съм на ръба
hellreiser
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 29
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:34
Местоположение: Plovdiv

Re: По ръба на .....

Мнениеот DAHKO » 17 Апр 2013, 12:10

Всички сме на ръба в НРБ ;) Но все пак вряща бира да изкипи навън не е най-приятното изживяване. Особено като хмелът излезе навън и не получи шанс, да остави ценната си горчивина.
In hops we trust.
DAHKO
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 41
Регистриран на: 22 Фев 2013, 18:14

Re: По ръба на .....

Мнениеот mirix » 17 Апр 2013, 15:33

:D Виктор има по неприятен шанс горчивината да залепне по печката и да започне да пуши, но контролираме вренето да е на ниска степен :)
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: По ръба на .....

Мнениеот almus » 16 Авг 2013, 11:23

Хаха,не наливам до ръба,защото мирише неприятно ако излезе и трябва да се чисти доста.Имам опит с 1литър изкипяло прясно мляко и после 4 дни миришеше на...Като отворих после печката отвсякъде капеше мляко,миризмата я знаете:)
almus
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 111
Регистриран на: 20 Май 2013, 16:16


Назад към Варене на бирената мъст с хмел

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта