Озахаряването - single infusion или multi-rest

Дискусия за методи, съдове, проблеми при озахаряването на кашата.

Модератор: Martin

Re: Озахаряването - single infusion или multi-rest

Мнениеот damyan_rm » 30 Сеп 2014, 10:14

nnakov написа:да, имам я. Прочетох я два пъти, но там има 2 - 3 температурни нива. Интересно какво ще стане ако се прави пауза на всеки 3 или 5 градуса от 45 до 72? какво се извлича на всяко ат тези температурни нива?


Ако се спрявяш с английския - потърси през гугъл "Brewing science and practice pdf" има доста систематизирана информация за процесите, ензимите и т.н. малко си е "суховата" и е по-скоро ориентирана за професинално занимаващи се, но си мисля, че ще ти е полезна - поне на мен ми допадна, но съм още в началото - та там попаднах и на описание на ензимите с прилежни температурни графики за това кога и колко са ефективни отделните ензими - признавам си, че не съм я изчел докрай ...
damyan_rm
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 173
Регистриран на: 10 Сеп 2014, 18:10
Местоположение: София

Re: Озахаряването - single infusion или multi-rest

Мнениеот dandilov » 30 Сеп 2014, 17:42

Да подсетя за презентацията на Виктор в Пловдив:
http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=19&t=2707&start=20
Последното мнение в темата... ;)
dandilov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 280
Регистриран на: 08 Авг 2013, 21:58

Re: Озахаряването - single infusion или multi-rest

Мнениеот nnakov » 30 Сеп 2014, 22:50

Много ви благодаря за препратките и информацията! Отговорих си на доста въпроси. Следващата варка ще е вече академична :?
nnakov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 102
Регистриран на: 03 Сеп 2014, 15:53

Предишна

Назад към Озахаряване

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта