Страница 1 от 1

CO2 на проточен охладител

МнениеПубликувано на: 12 Юли 2016, 14:00
от Martin
Един въпрос, на който не можах да намеря отговор. При използването на проточен охладител, налягането според коя температура се регулира? Ако кега е на 25 градуса а бирата излиза в чашата на 7 градуса да речем, според коя температура се настройва редуцир вентила? На 20те градуса или на 7те ?

Re: CO2 на проточен охладител

МнениеПубликувано на: 12 Юли 2016, 14:29
от mirix
Според мен по скоро на 25, защото кега ти е на толкова.

Re: CO2 на проточен охладител

МнениеПубликувано на: 12 Юли 2016, 14:36
от bojo
Според мен е като за температурата на кега, защото там е дълго времето за въздействието на СО2 върху бирата. В серпентината на охладителя има малко бира и ще се усети разликата само в една чаша (може би).
От крановете на кегератора в къщи проблемна е първата чаша (топла и с пяна), докато се охлади крана и изтече топлата от колоната. За да нямаме проблеми наблягаме на количества :) и така поддържаме крановете в ниските температури ;)

Re: CO2 на проточен охладител

МнениеПубликувано на: 12 Юли 2016, 17:16
от victoryvt
На кега!
Всички кръчми го държат лятото на 2.5 бара , зимата на по-малко.