CO2 на проточен охладител

Дискусия относно методите за газиране и начините за разливане на бирата - бутилки, кегове, бурета и т.н.

Модератор: Martin

CO2 на проточен охладител

Мнениеот Martin » 12 Юли 2016, 14:00

Един въпрос, на който не можах да намеря отговор. При използването на проточен охладител, налягането според коя температура се регулира? Ако кега е на 25 градуса а бирата излиза в чашата на 7 градуса да речем, според коя температура се настройва редуцир вентила? На 20те градуса или на 7те ?
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 915
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Re: CO2 на проточен охладител

Мнениеот mirix » 12 Юли 2016, 14:29

Според мен по скоро на 25, защото кега ти е на толкова.
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 840
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: CO2 на проточен охладител

Мнениеот bojo » 12 Юли 2016, 14:36

Според мен е като за температурата на кега, защото там е дълго времето за въздействието на СО2 върху бирата. В серпентината на охладителя има малко бира и ще се усети разликата само в една чаша (може би).
От крановете на кегератора в къщи проблемна е първата чаша (топла и с пяна), докато се охлади крана и изтече топлата от колоната. За да нямаме проблеми наблягаме на количества :) и така поддържаме крановете в ниските температури ;)
bojo
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 185
Регистриран на: 18 Юни 2014, 17:40

Re: CO2 на проточен охладител

Мнениеот victoryvt » 12 Юли 2016, 17:16

На кега!
Всички кръчми го държат лятото на 2.5 бара , зимата на по-малко.
Отлежават.......пият се:
Изображение..........ИзображениеИзображение
Аватар
victoryvt
Администратор
Администратор
 
Мнения: 1971
Регистриран на: 27 Сеп 2012, 16:16
Местоположение: В.Търново


Назад към Газировка (карбонизация) и бутилиране / кегиране

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта