Страница 2 от 2

Re: Въпрос за налягането в кега

МнениеПубликувано на: 26 Мар 2016, 11:11
от knasfas
Последната ми варка беше най-мътната :D За пръв път си използвах серпентината и само изчаках да охлади, но не и да се утаи и то стана каквото стана.
Аз не съм с голяма инсталация, обаче принципа е един и същ та...мойта бира си остана мътна, но за това е спомогнала сигурно и газировката със захар.

Re: Въпрос за налягането в кега

МнениеПубликувано на: 27 Мар 2016, 09:14
от vsd
@nickpagano
Да, ако ти е на студено кега ще се избистри, но може и да не стане веднага и да не източиш всичката мътилка с първите 1-2 литра. Доста е условно, различните варки се избистрят различно бързо. Ако искаш бистра бира, ползвай желатин преди да напълниш в кега. Става бистра почти като купешка.

Re: Въпрос за налягането в кега

МнениеПубликувано на: 30 Яну 2017, 18:00
от DNA
@vsd, можеш ли да разкажеш малко повече за желатина? Какъв желатин ползваш и как? Благодаря! :)

Re: Въпрос за налягането в кега

МнениеПубликувано на: 30 Яну 2017, 19:44
от Martin