Преместване в съд преди бутилиране

Дискусия относно методите за газиране и начините за разливане на бирата - бутилки, кегове, бурета и т.н.

Модератор: Martin

Re: Преместване в съд преди бутилиране

Мнениеот rajev » 12 Ное 2014, 08:05

Ок благодаря .Досега не съм затварял в стъкло и затова питам.
Аватар
rajev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 409
Регистриран на: 14 Ное 2013, 17:53
Местоположение: Пловдив

Re: Преместване в съд преди бутилиране

Мнениеот victoryvt » 12 Ное 2014, 09:58

Абе вие баби нямате ли ?
Не помните ли едно време ка се правеха туршии и компоти - след затварянето на бурканите се обръщат надолу с две цели - да се разтвори захарта и да се види коя капачка изпуска.
Същата работа - обръщаш надолу и гледаш дали тече. Ама първо подсушаваш.
Аватар
victoryvt
Администратор
Администратор
 
Мнения: 2089
Регистриран на: 27 Сеп 2012, 16:16
Местоположение: В.Търново

Re: Преместване в съд преди бутилиране

Мнениеот rajev » 12 Ное 2014, 15:18

Само че има една малка разлика когато буркана е хубаво затворен капачката му не се върти .Аз затова питам дали на шишето е нормално да се върти .Защото всяка година затварям към 100 буркана и знам как е работата ама със стеклени шишета, опит нямам.
Аватар
rajev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 409
Регистриран на: 14 Ное 2013, 17:53
Местоположение: Пловдив

Re: Преместване в съд преди бутилиране

Мнениеот victoryvt » 12 Ное 2014, 16:12

На буркана капачката не се върти защото е голяма площта. На бутилките е малка и може да се върти, но аз лично като затварям - повтарям и не ги оставям да се въртят.
Същите капачки от магазина със същата затварачка.
(Имам пред вид че след затварянето завъртам бутилката около оста на 90гр. и пак затварям, пак завъртам и пак затварям и после не се въртят)
Аватар
victoryvt
Администратор
Администратор
 
Мнения: 2089
Регистриран на: 27 Сеп 2012, 16:16
Местоположение: В.Търново

Re: Преместване в съд преди бутилиране

Мнениеот cervesa » 12 Ное 2014, 16:22

Въобще няма нужда от завъртане и повтаряне на затварянето.Дори и да се върти капачката не е проблем,стига да е неупотребявана. Пластизола на капачката е с такива свойства,че се самоуплътнява за кратко време след затварянето.
Никога не съм имам проблем съсъ затварянето на нови капачки!Представятели си,някой да тества милиарди капачки в заводите за напитки?
cervesa
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1115
Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38

Re: Преместване в съд преди бутилиране

Мнениеот mirix » 12 Ное 2014, 16:39

Аз също се дразня от вътреливото движение и сменям капачката. Затварачката си работи перфектно , даже на нови капачки щтракмуца мазничко. Капачките от магазина ги ползвам по 2 пъти даже. Малка подробност е че ги отварям с вилица и ги разчеквам добре ;)
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Преместване в съд преди бутилиране

Мнениеот rajev » 12 Ное 2014, 17:11

капачките не са толкова скъпи и няма да си играя да затварям повторно с тях .Просто искам да съм сигурен ,че след като ботилирам 2 каси бира няма да имам проблем ,затварачката е нова капачките също ,но до този момент не съм работил с такава затварачка.Затова искам да се подготвя.
П.П. Ако някой знае телефона на дядо боже ,моля 5 градуса по ниски температури ,че съм си поръчал продукти за лагерни бири ,а времето непозволява.Поздрави и благодарности на всички който така отзивчиво се включват със полезни съвети.
Аватар
rajev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 409
Регистриран на: 14 Ное 2013, 17:53
Местоположение: Пловдив

Re: Преместване в съд преди бутилиране

Мнениеот daniel.trifonov » 12 Ное 2014, 17:43

Жокер - намери работещ, непотребен хладилник от приятел ;-)
Варки: 20
Малц: 101 кг
Аватар
daniel.trifonov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 396
Регистриран на: 28 Май 2013, 10:10
Местоположение: Аксаково, Варна

Re: Преместване в съд преди бутилиране

Мнениеот rajev » 12 Ное 2014, 18:45

Ще избутам още малко докато зглобя разливната инсталация , а до тогава дано да застудее .Поздрави
Аватар
rajev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 409
Регистриран на: 14 Ное 2013, 17:53
Местоположение: Пловдив

Re: Преместване в съд преди бутилиране

Мнениеот daniel.trifonov » 12 Ное 2014, 23:43

Не за разливна инсталация, за ферментационна камера говоря. fermentation chamber
Варки: 20
Малц: 101 кг
Аватар
daniel.trifonov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 396
Регистриран на: 28 Май 2013, 10:10
Местоположение: Аксаково, Варна

ПредишнаСледваща

Назад към Газировка (карбонизация) и бутилиране / кегиране

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта

cron