Страница 1 от 1

Black Sea IPA

МнениеПубликувано на: 26 Авг 2017, 20:56
от st_jivko
Е сега ако Дидо сподели рецептата на Black Sea IPA ,цена няма да има.
Като я окъсавм за бира,винаги стигам до Гларус.
Но тоози път съм очарован.

Re: Black Sea IPA

МнениеПубликувано на: 28 Авг 2017, 10:07
от dr_slavov
Не съм сигурен, че Дидо чете форума.
В статистиката му, за последна активност пише 29.12.2016.

Re: Black Sea IPA

МнениеПубликувано на: 28 Авг 2017, 17:31
от st_jivko
Хм.Тя ИПА-та ми може да почака.

Re: Black Sea IPA

МнениеПубликувано на: 29 Авг 2017, 10:53
от martinmgm
Малцове - стандартно за ИПА. Може да сложиш малко карамелен 5-10%- меланоидин, карапилз..
За хмеловете - чинук и каскейд. По твоя преценка количествата. Само да знаеш че чинука преобладава в началото докато е млада бирата. След месец, два отлежаване се балансира. За сухо със сигурност слага 50/50 чинук и каскейд. Май така я вари 50/50 чинук и каскейд. Аз лично за горчивина бих сложил и магнум заедно с чинука.

Re: Black Sea IPA

МнениеПубликувано на: 29 Авг 2017, 16:50
от st_jivko
Благодаря,martinmgm.Ще се пробвам при следващата варка.

Re: Black Sea IPA

МнениеПубликувано на: 30 Авг 2017, 00:30
от petiomalchev
Евала на сайта на на Ромбус, там пише всичко точно и ясно.

Re: Black Sea IPA

МнениеПубликувано на: 08 Сеп 2017, 00:09
от petiomalchev
На мен ми допада все все повече и повече каскеида,че следващата я мисля само с него.
Пробвам новите ароматични хмелове, но те все производни на каскейда ГМО :-) "
Пробвах мокро 50 5 мин. Каскейд сухо Mellon ама много приятен загадачно сладникав вкус дава и много върви.
Мисля че на по-общата маса бираджии ще им хареса със сухо каскейд.