Страница 2 от 2

Re: Две глупави грешки

МнениеПубликувано на: 16 Ное 2016, 00:32
от asenr
Мдааа, аз слагах ирландски мъх на всичко без пшеничните, но и те ставаха бистри. Накрая един вит стана прозрачен като лагер, и то за две седмици в мазе посред август, и от тогава спрях ирландския мъх и бирите ми продължават да са толкова бистри, колкото и преди.

Re: Две глупави грешки

МнениеПубликувано на: 16 Ное 2016, 12:26
от victoryvt
Остави го ти гугъла - кипи на 118 ама ако е чиста, а в разтвор с концентрация 0.000...1% ?
Както и етиловия алкохол според гугъл и физиката кипи на 78 гр. ,ама в казана с джибрата излиза при 90-95, щото е сложна многокомпонентна смес.
Или вечния спор за метиловия алкохол - дето кипи при 65 и би следвало да го има само в първака, а се оказва че го има даже и в патоките и то в съвсем леко намаляваща концентрация спрямо другите фракции.
Всяко вещество щом влезе в разтвор с друго си променя параметрите.