Някой правил ли е клонинг на Гинес?

Модератор: Martin

Re: Някой правил ли е клонинг на Гинес?

Мнениеот Martin » 18 Яну 2018, 17:45

Ползва се нормален не-малцуван печен ечемик. Винаги го ползвам за стаут или червен ейл. Разбира се че се мели.
Ечемични ядки може Виктор да ти вземе от брауланда, или потърси из био магазините. Или ги замести с пейл ейл малц просто.
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1062
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Re: Някой правил ли е клонинг на Гинес?

Мнениеот lhristov » 18 Яну 2018, 21:23

Оу, благодаря колега Lombardo!
За мен просто, до днес molted, malted, melted ми бяха едно и също. Професионално изкривяване.
Добре че попитах! Благодаря!

И... да, и аз когато използвам печен ечемик го меля. Просто думата...

Та, ще потърся ечемични ядки във веригите. Ако не намеря, смятам да го заместя с прост ечемик. Ще го смеля, поваря 15-20 мин. във вода 1:4 да кажем, ще добавя още вода за майша, ще дозагрея, ако трябва, и ще шибна основните малцове. И си малцувам. Ще стане. Що не? Е, може би ще е мой клонинг на Гинес, но какво от това?
Трябва да се експериментира!

А ако Виктор скоро поръчва от Брауланда, ще се включа. Няма проблем. Той пък, не ми взима пари за доставка. Що? Ми не знам.
"Лоша бира няма, има само сгрешен стил."
Мартин -много уважаван от мен стиладжия!
lhristov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 104
Регистриран на: 29 Ное 2013, 23:20
Местоположение: София

Предишна

Назад към Разни дискусии и приказки на вятъра

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта

cron