Къде е грешката?

Модератор: Martin

Къде е грешката?

Мнениеот SDS » 13 Окт 2016, 19:58

Здравейте колеги!
направих 5 кега от един и същ ферментатор и има разлика във вкуса на различните кегове. Въпроса ми е къде бъркам?
един кег да е гаден а друг да е супер. Къде бъркам?
SDS
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 279
Регистриран на: 09 Ное 2013, 18:11
Местоположение: гр. Сливен

Re: Къде е грешката?

Мнениеот st_jivko » 13 Окт 2016, 20:08

Стояне,кога ще я опитаме-и гадната, и хубавата?
Тъкмо и аз съм посъбрал някорко експеремента.
Последна промяна st_jivko на 14 Окт 2016, 09:25, променена общо 1 път
Аватар
st_jivko
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 324
Регистриран на: 01 Мар 2015, 15:02
Местоположение: гр.Ямбол

Re: Къде е грешката?

Мнениеот Yaskata » 13 Окт 2016, 21:56

Мда, трябва да я пробвам :D
и по вкуса ще познаем къде е проблема ;)
Аватар
Yaskata
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 311
Регистриран на: 01 Ное 2014, 18:37
Местоположение: София

Re: Къде е грешката?

Мнениеот bojo » 14 Окт 2016, 01:05

Теорията с различната плътност на различна височина във ферментатора и мен ме гложди, мъ той па бидоня колко да е висок, че да се усети разлика в матряла.
От един оборот на фабрикатЪ наливам по три канти - разлика не виждам
bojo
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 202
Регистриран на: 18 Юни 2014, 17:40

Re: Къде е грешката?

Мнениеот victoryvt » 14 Окт 2016, 11:53

Проблема е в различната степен на разваляне в кеговете.
И аз имам в момента един напълно кисел за изхвърляне и един напълно годен.
Разликата е че разваления изкара повече от месец на 20гр. темп. , а годния - същото време на студено 4.5гр. и сега е бистър и вкусен.
Аватар
victoryvt
Администратор
Администратор
 
Мнения: 2089
Регистриран на: 27 Сеп 2012, 16:16
Местоположение: В.Търново

Re: Къде е грешката?

Мнениеот Martin » 14 Окт 2016, 14:36

Ами останал е кислород вътре, Викторе, плюс бацилчета. Стаута ми отлежа в кег 5 месеца на над 22 градуса, и нямаше оплаквания на 8ми в София. Даже свърши много бързо.
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1062
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Re: Къде е грешката?

Мнениеот SDS » 14 Окт 2016, 19:23

В момента имам 4 вида бира може да се съберем да, Мартин да обяви дата за сбитка и сме готов. :D
SDS
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 279
Регистриран на: 09 Ное 2013, 18:11
Местоположение: гр. Сливен


Назад към Разни дискусии и приказки на вятъра

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 16 госта

cron