Страница 3 от 3

Re: За ферментаторите

МнениеПубликувано на: 17 Дек 2015, 11:05
от Yaskata
сигурно съм допуснал грешка при отчитането
иначе тя си е в спалнята ми :D Живея в къща и отоплението малко ме затруднява.
Както и да е, бутилирах. От глупост, прибързване и малко време си причиних гашинг :angry-screaming:

Сега чакам да отлежи на студено. Тая неделя ще е минала първата седмица пък да видим какво се е получило

Re: За ферментаторите

МнениеПубликувано на: 18 Дек 2015, 17:20
от mirix
Извиняай, може да си писал, но азпоне не видях. Колко време стояха във ферментатора. Аз на 13 гр. ги държах 2 седмици и приполвих единия кег, който стои навън и пак е една странна като за моята бистрота.

Re: За ферментаторите

МнениеПубликувано на: 24 Дек 2015, 12:06
от Yaskata
Ето го и резултата от цялата драма
(за съжаление не записах кои шишета от кой ферментатор са - дамаджаната или тубата)

- утайките са доста и летливи - хич не са залепнали
- едната бира има гашинг - обилен :D
- другата е с нормална газировка
- и двете бири са с вкус на веро (плодови аромати и химия) просто не става за пиене

В гайда за вкусове и миризми на бирата не можах да намеря причината точно за този вкус. Освен това, че задържах стартера много дълго време (~48 часа) друга причина не намирам. И тъй като това ми е втората 30л варка която отива в канала, на този етап, това ми беше последната бира заквасена със стартер.

Keep breweing :whistle:

Re: За ферментаторите

МнениеПубликувано на: 23 Апр 2016, 18:24
от nik0st
И аз ферментирам в 2 или 3 ферментора прозрачни, че по-лесно се чистят после. Но след бурната фаза ги преливам в 50 л кег за вторична, та да се и поизравнят условията също.