Страница 7 от 13

Re: и аз сварих първата бира

МнениеПубликувано на: 20 Фев 2014, 15:13
от rajev
Бирата и да не е горчива Веско докато пее ще е вгорчи от потта дето ще излее докато препява,идеята на мирикс е добра мойем да го помислим

Re: и аз сварих първата бира

МнениеПубликувано на: 20 Фев 2014, 15:20
от rajev
Айде живи и здрави аз бягам да смятам ,че варя един вайцен в момента

Re: и аз сварих първата бира

МнениеПубликувано на: 01 Мар 2014, 08:12
от rajev
Имам въпрос :Може ли бира да се газира за 3 или 4 дни защото при мен така ще се получи с вайцена при постоянна температура от 20 градуса

Re: и аз сварих първата бира

МнениеПубликувано на: 01 Мар 2014, 09:14
от vsd
Да, може, не се притеснявай.

Re: и аз сварих първата бира

МнениеПубликувано на: 01 Мар 2014, 09:56
от daniel.trifonov
Дрождите, коити са за мътни бири, са такива, че не се утаяват много бързо. При бутилирането има доста голямо количество живи дрождеви клетки в обема на течността, а не в питката на дъното. Това води до бърза и сигурна бутилкова доферментация. Освен това дрождите от вида Fermentis WB-06 и Brewferm Blanche са доста бързички и под налягането в бутилките.

Re: и аз сварих първата бира

МнениеПубликувано на: 01 Мар 2014, 15:18
от rajev
Точно wb-06 ползвах ,значи всичко е точно.Ще изчакам още ден и пращам бутилките на студено да отлежат,след като пробвам бирата ще пиша какъв е резултата .Много благодаря за инфото

Re: и аз сварих първата бира

МнениеПубликувано на: 04 Мар 2014, 15:35
от rajev
03032014278.jpg
това е тъмната

Re: и аз сварих първата бира

МнениеПубликувано на: 04 Мар 2014, 15:37
от rajev
03032014280.jpg
вайцена

Re: и аз сварих първата бира

МнениеПубликувано на: 04 Мар 2014, 15:41
от rajev
досега такава бира не съм пил.Вайцена има вкус който никога до сега не съм опитвал ама е хубава, следва варка на ейл със хмел холертаъ да видим там какво ще се получи .Наздраве

Re: и аз сварих първата бира

МнениеПубликувано на: 04 Мар 2014, 16:15
от daniel.trifonov
Раджев, изглеждат добре, ама вайцена малко трябва да отлежава май. Виж на по-тъмната ти бира как пяната е от еднородни ситни мехурчета, а на вайцена не е точно така. Остави няколко бутилки за седмица две в хладилника и тогава пак пробвай ;-)
Иначе за комерсиална пшенична бира съм признал La Trappe - Wit (има я в Карфур и Пикадили, може и по други магазини). Някой вече може да си помисли, че правя реклама. Споменавал съм тази марка и вид на няколко места.