и аз сварих първата бира

Модератор: Martin

Re: и аз сварих първата бира

Мнениеот rajev » 20 Фев 2014, 15:13

Бирата и да не е горчива Веско докато пее ще е вгорчи от потта дето ще излее докато препява,идеята на мирикс е добра мойем да го помислим
Аватар
rajev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 405
Регистриран на: 14 Ное 2013, 17:53
Местоположение: Пловдив

Re: и аз сварих първата бира

Мнениеот rajev » 20 Фев 2014, 15:20

Айде живи и здрави аз бягам да смятам ,че варя един вайцен в момента
Аватар
rajev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 405
Регистриран на: 14 Ное 2013, 17:53
Местоположение: Пловдив

Re: и аз сварих първата бира

Мнениеот rajev » 01 Мар 2014, 08:12

Имам въпрос :Може ли бира да се газира за 3 или 4 дни защото при мен така ще се получи с вайцена при постоянна температура от 20 градуса
Аватар
rajev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 405
Регистриран на: 14 Ное 2013, 17:53
Местоположение: Пловдив

Re: и аз сварих първата бира

Мнениеот vsd » 01 Мар 2014, 09:14

Да, може, не се притеснявай.
vsd
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 229
Регистриран на: 03 Яну 2013, 11:30

Re: и аз сварих първата бира

Мнениеот daniel.trifonov » 01 Мар 2014, 09:56

Дрождите, коити са за мътни бири, са такива, че не се утаяват много бързо. При бутилирането има доста голямо количество живи дрождеви клетки в обема на течността, а не в питката на дъното. Това води до бърза и сигурна бутилкова доферментация. Освен това дрождите от вида Fermentis WB-06 и Brewferm Blanche са доста бързички и под налягането в бутилките.
Варки: 20
Малц: 101 кг
Аватар
daniel.trifonov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 396
Регистриран на: 28 Май 2013, 10:10
Местоположение: Аксаково, Варна

Re: и аз сварих първата бира

Мнениеот rajev » 01 Мар 2014, 15:18

Точно wb-06 ползвах ,значи всичко е точно.Ще изчакам още ден и пращам бутилките на студено да отлежат,след като пробвам бирата ще пиша какъв е резултата .Много благодаря за инфото
Аватар
rajev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 405
Регистриран на: 14 Ное 2013, 17:53
Местоположение: Пловдив

Re: и аз сварих първата бира

Мнениеот rajev » 04 Мар 2014, 15:35

03032014278.jpg
това е тъмната
Аватар
rajev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 405
Регистриран на: 14 Ное 2013, 17:53
Местоположение: Пловдив

Re: и аз сварих първата бира

Мнениеот rajev » 04 Мар 2014, 15:37

03032014280.jpg
вайцена
Аватар
rajev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 405
Регистриран на: 14 Ное 2013, 17:53
Местоположение: Пловдив

Re: и аз сварих първата бира

Мнениеот rajev » 04 Мар 2014, 15:41

досега такава бира не съм пил.Вайцена има вкус който никога до сега не съм опитвал ама е хубава, следва варка на ейл със хмел холертаъ да видим там какво ще се получи .Наздраве
Аватар
rajev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 405
Регистриран на: 14 Ное 2013, 17:53
Местоположение: Пловдив

Re: и аз сварих първата бира

Мнениеот daniel.trifonov » 04 Мар 2014, 16:15

Раджев, изглеждат добре, ама вайцена малко трябва да отлежава май. Виж на по-тъмната ти бира как пяната е от еднородни ситни мехурчета, а на вайцена не е точно така. Остави няколко бутилки за седмица две в хладилника и тогава пак пробвай ;-)
Иначе за комерсиална пшенична бира съм признал La Trappe - Wit (има я в Карфур и Пикадили, може и по други магазини). Някой вече може да си помисли, че правя реклама. Споменавал съм тази марка и вид на няколко места.
Варки: 20
Малц: 101 кг
Аватар
daniel.trifonov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 396
Регистриран на: 28 Май 2013, 10:10
Местоположение: Аксаково, Варна

ПредишнаСледваща

Назад към Разни дискусии и приказки на вятъра

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта