Добавяне на захар

Моля всички, които постват своя проблем тук да прочетат това http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=29&t=2773&start=20#p6204 и задължително да посочват поне следните параметри : Начален екстракт, тип дрожди, температура на ферментация, краен екстракт, околна температура. И да се опитат максимално точно да опишат параметрите на ситуацията си - количества зърно в кг. , мъст и бира в литри и т.н.

Модератор: Martin

Правила на форума
Моля всички, които постват своя проблем тук да прочетат това http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=29&t=2773&start=20#p6204 и задължително да посочват поне следните параметри : Начален екстракт, тип дрожди, температура на ферментация, краен екстракт, околна температура. И да се опитат максимално точно да опишат параметрите на ситуацията си - количества зърно в кг. , мъст и бира в литри и т.н.

Re: Добавяне на захар

Мнениеот dr_slavov » 07 Сеп 2020, 19:44

Прочети я и ако имаш въпроси, питай пак. Защото по горните въпроси разбирам, че ти се губят някой основи на производството на алкохол като цяло.
Аватар
dr_slavov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 544
Регистриран на: 11 Май 2015, 17:31
Местоположение: Шумен

Re: Добавяне на захар

Мнениеот stojjan » 07 Сеп 2020, 20:10

Абсолютно си прав - нямам опит в производството на алкохол! :) Прочетох няколко теми тук и инфото е ужасно много - просто трябва да се започне и с практическата работа в един момент.

Така или иначе, 2рата варка е факт и 10 литра с добавена захар и много пяна си ферментират. След седмица пак ще сложа по 7гр. на литър и ще бутилирам - до тогава и книжката ще е дошла. :)
stojjan
Сам си вари, сам си пие
Сам си вари, сам си пие
 
Мнения: 3
Регистриран на: 05 Май 2019, 11:34

Предишна

Назад към Помощ за проблеми

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта