Страница 2 от 2

Re: Дъх на ябълки

МнениеПубликувано на: 10 Дек 2019, 13:20
от KpaTyH
с04 са почти готови за 3 дена - 18 околна

Re: Дъх на ябълки

МнениеПубликувано на: 15 Дек 2019, 16:57
от stoyozh
Благодаря на всички, които се включиха.
Току що приключих новата варка, серпентината прави чудеса. Монтажът наистина се оказа много лесен.
Ще докладвам когато дойде време за бутилиране.

Re: Дъх на ябълки

МнениеПубликувано на: 23 Дек 2019, 14:52
от stoyozh
Никакви следи от неприятни аромати, остава само да одържа фронта 2 седмици докато се газира :text-thankyoublue:

Re: Дъх на ябълки

МнениеПубликувано на: 26 Дек 2019, 14:17
от victoryvt
При газировката също могат да се получат лоши миризми, особено ако дрождите са били "гроги" още в края на ферментацията.
Моя съвет е да държиш бутилките на температура поне 20гр. докато върви газировката. После след като прецениш че е приключила - местиш на стуено за избистряне и формиране на вкуса.
Освен това, голям проблем е периодичната промяна на температурата - примерно държиш ги в някаква остъклена тераса, която през деня се нагрява от слънцето до 25 гр. , а през нощта изстива до 10 и надолу.
Това е почти сигурно проблемна газировка с много лоши миризми, а е възможно и изобщо да не стане.
Много хора въобще не мерят температурата, а само заявяват гордо - "терасата ми е остъклена, проблем няма" :)