Страница 1 от 1

Херметичност на Корнелиус кег

МнениеПубликувано на: 07 Авг 2018, 10:24
от byber
След тримесечно сбиране на части за кегератор, най-сетне всичко е налично.
Но възниква въпрос. Смених уплътнения и измих Корнито. Надух го(празен) с СО2, но за една нощ губи около 0.4 бара.
Не се чува да издиша. Пръсках със сапунен разтвор, не се вижда проблем.
Въпросът ми е загубата на налягане нормална ли е или трябва да търся проблема?

Re: Херметичност на Корнелиус кег

МнениеПубликувано на: 08 Авг 2018, 23:09
от lukata
Смених уплътнения и измих Корнито. Имаше ли нужда от тази подмяна?
Моите кегове са със старите Опръстени (най вероятно са оригиналните),и държат още налягането!....да не си попаднал на ментета?

Re: Херметичност на Корнелиус кег

МнениеПубликувано на: 09 Авг 2018, 10:35
от byber
Значи да разкажа малко по-подробно.
Взех два кега. На единият смених уплътненията на пружинките, на изпускателния клапан, на главите, като превантивна мярка. На тръбичките не съм сменял, защото не можах да намеря в Свищов толкова малки пръстенчета, а дебелината да бъде 2,5 мм. Оказа се, че изпуска. Като се вгледах в уплътнението на капака, беше нацепено цялото. Вече бях поръчал един комплект от Алито. Смених го. Надух пак кега. Губи по 0,4 бара за една нощ без видимо да изпуска.
На вторият кег смених отново уплътненията на пружинките, на главите, като превантивна мярка. На изпускателния клапан не съм тъй като модела е друг и не видях възможност за подмяна само на уплътнението. На тръбичките смених с тези от Алито, защото тези с които закупих кега бяха в много лошо състояние. На капака не съм сменял. Нямам резервно за него, но и старото изглежда в добро състояние за разлика от другия. Та този кег ми губи по-малко налягане 0.2 бара на денонощие.
Просто искам да знам тези 0,2 бара в рамките на допустимото ли е или трябва да търся проблема. А по отношение на първия там е ясно, че трябва да се направи нещо защото загубата е прекалено голяма.

Re: Херметичност на Корнелиус кег

МнениеПубликувано на: 09 Авг 2018, 10:59
от Martin
Вероятно имаш изкривяване или на капаците или на гърлото за капака. Пробвай да размениш капаците, а също така и си намери бяла грес за хранителни цели и намажи о-ринга на капака преди да надуеш. Надуй на 3-4 бара и виж колко/дали изпуска.

Re: Херметичност на Корнелиус кег

МнениеПубликувано на: 09 Авг 2018, 13:40
от dr_slavov
byber написа:Просто искам да знам тези 0,2 бара в рамките на допустимото ли е
Не е. Последните кегове които купих бяха от пепси със срок на годност 2012 година. И все още бяха под налягане.

Re: Херметичност на Корнелиус кег

МнениеПубликувано на: 12 Авг 2018, 16:35
от byber
Благодаря на всички за съветите!
Открих проблема, който се оказа, съвсем не е в кеговете. Те са си бетон.
Реших, че най-добрия начин да проверя е като натопя всичко във вода. За целта взех коритото, което имам от децата и го напълних с вода.
Потопих първо двата кега(надути до 1,5 не съм се престаравал с налягането), никакъв проблем не се вижда. След това потопих колекторчето за СО2, което си бях сглобил с три извода(за 2 кега и пълначка), кранчета и прочие. И с изненада открих, че изпуска от почти всички връзки. Разглобих, пренавих тефлонова лента и сглобих отново. Всичко освен кранчетата е наред. Сферични кранчета на 1/4 от Алито. Всички изпускат от щока. Не знам какъв им е принципа на изработване, няма ли някакво уплътнение от сферата към отвора, през който преминава щока, но уви изпуска оттам. Та реших да ги елиминирам, ще търся друго решение за това място. Важното е, че кеговете са ОК!