Страница 1 от 1

Изтичане на газ/течност при свързване на кег

МнениеПубликувано на: 28 Май 2018, 22:20
от peshcobg
Здравейте сблъсках се със следния проблем и се чудя каква може да е причината.

Купих си 3 кега тип пин-лок. Измих ги и им смених уплътненията (капака, конекторите и тръбите) с нови поръчани от АлиЕкспрес. Като резултат 2 от кеговете изпускат газ/течност при свързване към конекторите. Ако си играя да въртя конекторите наляво, надясно по някое време спира изтичането, но като цяло конекторът не прави добра връзка с кега. 3-тия изглежда ок, но не е много убедителен :)

Имам два други кега, които ползвам от известно време и с тях нямам подобен проблем. Техните уплътнения ги взимах от Интимпекс в София.

Та чудя се възможно ли е проблемът да е заради уплътненията при положение, че са чисто нови? Ако не е от тях от какво друго може да е?

Благодаря за съдействието!
Пешо

Re: Изтичане на газ/течност при свързване на кег

МнениеПубликувано на: 29 Май 2018, 13:08
от dr_slavov
Може ли да пуснеш снимки на конектора ( от страната на кега) ? Има едни които са малко по „тънки“ или поне така изглеждат. Те по-често създават проблеми.

Re: Изтичане на газ/течност при свързване на кег

МнениеПубликувано на: 29 Май 2018, 13:54
от bojo
Наистина има разлика в диаметъра на конектора при кантите. Нищожна е, но оказва влияние, особено при газовия конектор. Реших проблема с мааалко по-голямо уплътнение за по-тънките, но излезе нов проблем. Имам повечко канти, ползвам два конектора от Интимпекс и изненада - и конекторите откъм редуцирвентила имат разлики - при разклащане на една и съща канта, единият конектор изпуска, а другият не.
А тези от алито не станаха въобще (за конекторите).

Re: Изтичане на газ/течност при свързване на кег

МнениеПубликувано на: 31 Май 2018, 12:44
от dr_slavov
Вчера имах подобен проблем с кег който не бях ползвал до сега. Наложи се да сменя уплътненията защото бяха скъсани. Новите са с една идея по-тънки и съответно изпуска и то много. Свалих ги и в канала където ляга уплътнението направих няколко витки с тефлонова лента (водопроводна). Върнах ги отново на място. Перфектно. Никакво изпускане, независимо от положението

Re: Изтичане на газ/течност при свързване на кег

МнениеПубликувано на: 02 Юни 2018, 17:26
от peshcobg
Добра идея :)

Ще я пробвам.

Мерси!