Зараза ли е?

Моля всички, които постват своя проблем тук да прочетат това http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=29&t=2773&start=20#p6204 и задължително да посочват поне следните параметри : Начален екстракт, тип дрожди, температура на ферментация, краен екстракт, околна температура. И да се опитат максимално точно да опишат параметрите на ситуацията си - количества зърно в кг. , мъст и бира в литри и т.н.

Модератор: Martin

Правила на форума
Моля всички, които постват своя проблем тук да прочетат това http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=29&t=2773&start=20#p6204 и задължително да посочват поне следните параметри : Начален екстракт, тип дрожди, температура на ферментация, краен екстракт, околна температура. И да се опитат максимално точно да опишат параметрите на ситуацията си - количества зърно в кг. , мъст и бира в литри и т.н.

Зараза ли е?

Мнениеот nurv » 12 Мар 2017, 18:34

https://drive.google.com/file/d/0B7i9pK ... p=drivesdk

https://drive.google.com/file/d/0B7i9pK ... p=drivesdk

Има караамбър 20%. Според вас зараза ли е? Този цвят на пяната ми е непознат, но досега съм варил само PaleAle.
Варки - 5
Малц - 23кг
Последна бира - American Wheat Beer
nurv
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 43
Регистриран на: 04 Юли 2016, 16:01

Re: Зараза ли е?

Мнениеот SDS » 12 Мар 2017, 22:26

Нищо и няма. Просто нормална ферментация. Снимките са малко тъмни, но на пръв поглед е добре. Полъчават се такива кафеви петна не е проблем.
SDS
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 279
Регистриран на: 09 Ное 2013, 18:11
Местоположение: гр. Сливен

Re: Зараза ли е?

Мнениеот nurv » 12 Мар 2017, 22:53

Много благодаря! Бях се филмирал, че отива зян тази варка.
Варки - 5
Малц - 23кг
Последна бира - American Wheat Beer
nurv
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 43
Регистриран на: 04 Юли 2016, 16:01


Назад към Помощ за проблеми

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта