Страница 1 от 1

Изкипях...

МнениеПубликувано на: 16 Окт 2016, 16:31
от Svetlinski
http://dox.bg/files/dw?a=bf592d800c


Колеги, положението е малко извън контрол... Какво да правя? Снощи ми се стори че има достатъчно място във фементатора, но явно не е било така... Това се случва около 14 часа след началото на ферментацията.

Re: Изкипях...

МнениеПубликувано на: 26 Окт 2016, 13:47
от Clarion
На мене често ми се случва - чистиш, слагаш салфетки и кухненска хартия около гърлото да попива и поне два пъти на ден доливаш в клапана, по възможност със стерилизиран разтвор, като спре - може да смениш клапана (преди да спре няма смисъл - за час пак ще стане същия). Не съм забелязал да се отразява някак на бирата впоследствие.

Re: Изкипях...

МнениеПубликувано на: 26 Окт 2016, 14:57
от 5th-hokage
На мен като ми се случи удължавам клапъна :) (някъде имаше снимки) слагам един маркуш към метър върху клапана а другия край в буркан с вода - получава се малко като сифон и не може да вирне чак в буркана