Счупих захаромера във ферментатора!

Моля всички, които постват своя проблем тук да прочетат това http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=29&t=2773&start=20#p6204 и задължително да посочват поне следните параметри : Начален екстракт, тип дрожди, температура на ферментация, краен екстракт, околна температура. И да се опитат максимално точно да опишат параметрите на ситуацията си - количества зърно в кг. , мъст и бира в литри и т.н.

Модератор: Martin

Правила на форума
Моля всички, които постват своя проблем тук да прочетат това http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=29&t=2773&start=20#p6204 и задължително да посочват поне следните параметри : Начален екстракт, тип дрожди, температура на ферментация, краен екстракт, околна температура. И да се опитат максимално точно да опишат параметрите на ситуацията си - количества зърно в кг. , мъст и бира в литри и т.н.

Счупих захаромера във ферментатора!

Мнениеот Yaskata » 31 Яну 2016, 17:39

Да хвърлям ли варката?

Capture.JPG
Аватар
Yaskata
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 311
Регистриран на: 01 Ное 2014, 18:37
Местоположение: София

Re: Счупих захаромера във ферментатора!

Мнениеот Martin » 31 Яну 2016, 18:23

Прецеди стъклата и не би трябвало да има проблем. Гледам друго не е паднало.
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1062
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Re: Счупих захаромера във ферментатора!

Мнениеот bojo » 31 Яну 2016, 18:38

Живак няма, само оловни топчета и нещо подобно на восък (от топлото се размеква). Така че, цеди и пускай гадините да рупат захар.
bojo
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 202
Регистриран на: 18 Юни 2014, 17:40

Re: Счупих захаромера във ферментатора!

Мнениеот Yaskata » 31 Яну 2016, 20:27

Ох отдъхнах си :))
мъстта беше на 19 гр и бързо прецедих. не е имало време :)
Аватар
Yaskata
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 311
Регистриран на: 01 Ное 2014, 18:37
Местоположение: София


Назад към Помощ за проблеми

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта