Безумни измервания при първа варка

Моля всички, които постват своя проблем тук да прочетат това http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=29&t=2773&start=20#p6204 и задължително да посочват поне следните параметри : Начален екстракт, тип дрожди, температура на ферментация, краен екстракт, околна температура. И да се опитат максимално точно да опишат параметрите на ситуацията си - количества зърно в кг. , мъст и бира в литри и т.н.

Модератор: Martin

Правила на форума
Моля всички, които постват своя проблем тук да прочетат това http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=29&t=2773&start=20#p6204 и задължително да посочват поне следните параметри : Начален екстракт, тип дрожди, температура на ферментация, краен екстракт, околна температура. И да се опитат максимално точно да опишат параметрите на ситуацията си - количества зърно в кг. , мъст и бира в литри и т.н.

Re: Безумни измервания при първа варка

Мнениеот dr_slavov » 20 Авг 2019, 08:48

FG 6P си е нормално когато си стартирал от 21Р. :)
Аватар
dr_slavov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 493
Регистриран на: 11 Май 2015, 17:31
Местоположение: Шумен

Re: Безумни измервания при първа варка

Мнениеот bella_n » 20 Авг 2019, 20:48

Тъй, едната половина (ферментира в 2 туби) я бутилирах в неделя, когато беше на 6P, а втората я бутилирах сега (беше два поредни дни на 5,5P). Като засмуквах от маркуча за преливането от ферментатора в друг съд, втората си имаше прекрасен вкус, даже се зачудих дали да не я почна още сега :D
bella_n
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 13
Регистриран на: 27 Юли 2019, 13:50

Re: Безумни измервания при първа варка

Мнениеот MadButcher » 21 Авг 2019, 09:56

bella_n написа:Като засмуквах от маркуча за преливането от ферментатора в друг съд, втората си имаше прекрасен вкус, даже се зачудих дали да не я почна още сега :D

Сериозно засмукване е било :D Смуенето сега започва. Гласи следващата варка.
Аватар
MadButcher
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 244
Регистриран на: 04 Апр 2017, 15:59
Местоположение: Велико Търново

Re: Безумни измервания при първа варка

Мнениеот bella_n » 04 Сеп 2019, 17:32

Получи се в крайна сметка, газира се успешно. Доста е силничка и горчива, но си е истинска бира :D Извлякох си доста поуки и се подготвям за следваща варка.

https://ibb.co/WxNtSsW
bella_n
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 13
Регистриран на: 27 Юли 2019, 13:50

Re: Безумни измервания при първа варка

Мнениеот KpaTyH » 04 Сеп 2019, 17:49

Напива ли от една чаша :?: :lol:
Аватар
KpaTyH
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 120
Регистриран на: 05 Юни 2014, 15:40
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Безумни измервания при първа варка

Мнениеот bella_n » 05 Сеп 2019, 15:22

Да, една чаша и си подпийнал вече :D
bella_n
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 13
Регистриран на: 27 Юли 2019, 13:50

Предишна

Назад към Помощ за проблеми

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта

cron